Slovenska hokejska reprezentanca je v Budimpešti odigrala drugo pripravljalno tekmo in hkrati zadnjo pred odhodom na svetovno prvenstvo v Južni Koreji. Pomerila se je z Madžarsko in jo ugnala s 4:0.

Povsem na uvodu v srečanje sta ekipi začeli previdno in si nista pripravili resnejše priložnosti, v četrti minuti pa je Slovenija izvedla prvi nevarnejši napad. Blaž Gregorc je streljal z modre črte, nato pa odbitka ni uspelo v mrežo pospraviti Alešu Mušiču. Nedolgo zatem so tudi domači prišli do prvega neposrednega strela, Gašper Krošelj, ki je tokrat začel med vratnicami, pa je bil na mestu.

V 7. minuti sta morala eden za drugim na klop za kaznovane dva madžarska hokejista, Risi so imeli 30 sekund dva igralca več na ledu, vendar je domači čuvaj ohranil mrežo nedotaknjeno. Štiri minute kasneje so do prvega ”power-playa” na tekmi prišli tudi madžarski hokejisti, slovenska četverka je ubranila vse nalete. Prva peterka je nato izvedla protinapad po desni strani, Jan Muršak je streljal po zraku, vratar je bil na mestu. Do konca prvega dela igre so Risi prišli še do nekaj strelov, vendar je Zoltan Hetenyi dobro opravil svoje delo.

IMG_0250

Raza rutinirano zadel ob igralcu manj
Tudi začetek drugega dela igre je bil dokaj miren, je pa v 23. minuti Tomaž Razingar po odbitku le za las streljal mimo desne vratnice. V nadaljevanju so bili Risi podjetnejši, si pripravili večje število priložnosti, ki sicer niso bile najnevarnejše, vendar so se domači oklepniki dobro branili, sami pa iskali priložnosti v protinapadih.

Na polovici tekme so Madžari imeli igralca več, Krošelj je moral nekajkrat kar resneje posredovati. So pa Slovenci kljub igralskemu manku prišli do protinapada, ki ga je Razingar zaključil z zadetkom, ko je preigral Hetenyija in zatresel mrežo. Sledila je menjava med vratnicami, namesto Krošlja je priložnost dobil Andrej Hočevar (v nadaljevanju je na led prišel tudi Miha Verlič, ki je bil tokrat trinajsti napadalec). Ta je imel nato nekaj dela, ko je imela Slovenija igralca manj, ko pa so bile moči izenačene, so izbranci Matjaža Kopitarja znova bili nevarnejši, vendar je po dveh tretjinah ostalo pri minimalnem vodstvu z 1:0.

IMG_0256

V zadnji tretjini dotolkli Madžare
Hitro na začetku zadnjega dela igre je moral na kazensko klop Anže Kuralt, domači niso bili pretirano nevarni. Sta pa ob izteku kazni v napad pobegnila Urbas in Mušič, prvi je podal do drugega, ki je bil sam pred golom in bil natančen ter tako povišal prednost na 2:0. Nedolgo zatem sta do strela prišla tudi brata Rodman, ki nista bila natančna, je pa prišlo do izključitve na strani domačih. Še pred potekom kazni se je razmerje moči spremenilo in Madžari so bili tisti, ki so nato imeli igralca več. Številčna prednost se je nato še enkrat zamenjala, ”power-play” so imeli naši hokejisti. In tokrat bili natančni. Mitja Robar je pustil plošček Muršaku, ki je s pravo bombo razparal mrežo Madžarov. Ti bi lahko nemudoma zatem odgovorili, Csaba Kovacs je imel povsem prazno mrežo, vendar meril mimo gola. Slovenski hokejisti so nato nadzorovali potek igre, imeli tudi nekaj atraktivnih potez, ena izmed teh pa poizkusov pa je tudi končal v mreži. Po podaji Verliča se je med strelce vpisal Rok Leber.

Madžarska : Slovenija 0:4 (0:0, 0:1, 0:3)

Športna dvorana Laszlo Papp, gledalcev 4.131, sodniki Vladimir Babic, Gergely Kincses – glavna sodnika, Laszlo Gangel in Aron Soltesz – linijska sodnika (vsi Madžarska).

Strelci: 0:1 Razingar (Goličič, 31., SH1), 0:2 Mušič (Urbas, 45.), 0:3 Muršak (Robar, 52., PP1), 0:4 Leber (Verlič, 58.)

Izključitve: Madžarska 12 min.; Slovenija 14 min.

POSTAVA SLOVENIJE:
Vratarja:
Gašper Krošelj (Andrej Hočevar)

Prva peterka:
Blaž Gregorc – Mitja Robar
Jan Muršak – Aleš Mušič – Jan Urbas

Druga peterka:
Žiga Pavlin – Matic Podlipnik
Ken Ograjenšek – Marcel Rodman Rodman – David Rodman

Tretja peterka:
Miha Štebih – Andrej Tavželj
Jaka Ankerst – Boštjan Goličič – Tomaž Razingar

Četrta peterka:
Miha Logar – Luka Tošič
Anže Kuralt – Rok Leber – Gal Koren

Miha Verlič