Slovenska hokejska reprezentanca do 20 let bo drevi ob 19:30 odigrala prvo tekmo svetovnega prvenstva s sosednjo Avstrijo, Risi pa napovedujejo boj do zadnje sekunde.

Tekmec po meri ali ne? Tekme z avstrijsko reprezentanco so bile vedno nepredvidljive, ne glede na kader ali prizorišče in kot po pravilu so se končale le z golom razlike. Risi so današnjim tekmecem vzeli mero pred letom dni na svetovnem prvenstu na Bledu, ko so po zadetkih Roka Leberja, Gašperja Kopitarja in Luke Ščapa slavili s 3:2.

 

Avstrijci imajo, nasprotno od slovenske reprezentance, večino igralcev v domačih klubih, le Obrist in Romig igrata v tujini. Na turnir so pripotovali v soboto in tu opravili dva treninga.

 

V slovenskem taboru je razlogov za optimizem dovolj. Igralci so zdravi in vsi v en glas ponavljajo, da so pripravljeni na težak ritem petih tekem v sedmih dneh.  Vendar resnost na obrazih vseeno opozarja, da gre od danes naprej zares. ”Klasični derbi med Slovenijo in Avstrijo. Vsa leta, vsaka tekma se je praktično končala na gol razlike. Pričakujemo težko in napeto tekmo do zadnje sekunde, mislim pa, da smo na tekmo dobro pripravljeni,” je po dopoldanskem razdrsavanju povedal selektor Gorazd Drinovec.

 

Napadi slovenske reprezentance:

Kopitar – Pešut – Čimžar,  Podlipnik – Repe

Koren – Leber – Bizalj, Štebih – Cerkovnik

Koblar – Kalan – Pesjak,  L. Logar – Kuzman

Zdešar – Dovič – Zajšek, M. Logar

Zupan

Reprezentanca Avstrije:

Vratarja: Imrich (KAC), Dechel (Vienna Capitals)

Branilci: Duller , Pock (oba RB Salzburg), Ofner, Peter (oba VSV), Fechtig (EC Dornbirn), Schernthaner, Unterweger (oba Zeller Eisbaren), Mayrhauser (EHC Linz)

Napadalci: Gohringer, Platzer, Sternat (VSV), Seidl, Nador (oba Vienna Capitals), Bischofberger, Schettina (oba RB Salzburg), Obrist (EV Zug),  Komarek (Lulea), Rassl (EV Linz), Macierzynski (VEU Feldkirch), Romig (Indiana Ice), Unterwegger (Indiana Ice)

Povezavo na statistiko tekme najdete tej POVEZAVI