Članska hokejska reprezentanca Slovenije že pridno nabira skupne kilometre na ledu. Po tem, ko so se naši Risi, ki so z nastopi v klubih že končali, počasi pričeli zbirati na Bledu, so z začetkom tega tedna pričeli s pripravami na Jesenicah. Dvorana Podmežakla bo nekaj časa slovenska hokejska baza, še posebej od nedelje dalje, ko se bodo skupnim pripravam pridružili še kandidati za mesto v reprezentanci, ki sedaj trenirajo v Mariboru.

Vodenje reprezentančnih treningov je včeraj prevzel tudi selektor Matjaž Kopitar, na ledu pa sta mu v pomoč še Nik Zupančič in Gaber Glavič. Uradni zbor reprezentantov bo tako v nedeljo, 5. aprila, pred odhodom na svetovno prvenstvo v Ostravo pa Rise čakata dva obračuna na domačem ledu z Japonci, preizkus v Zagrebu s Hrvaško, ter gostovanje na Madžarskem. Zadnji test pripravljenosti bo srečanje z Nemci v Berlinu neposredno pred pričetkom svetovnega prvenstva elitne divizije.

Foto & Video: D.Cvetanovič/HZS
[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/6133230210086035345?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]