31. julij 2017, Bled V vročih poletnih dneh je le malo misli usmerjenih v dogodke, ki bodo sledili v zimskem decembrskem mesecu. Gorazd Rekelj, glavni trener mladinske reprezentance do 20 let, pa je, navkljub zunanjim temperaturam, ki presegajo 30 stopinj, že pošteno “zavihal rokave” in s svojimi varovanci opravil prvi sklop priprav na svetovno prvenstvo.

Bled bo namreč med 9. in 15. decembrom letos gostil svetovno prvenstvo Divizije I skupine B. Naše mlade rise v tej skupini čakajo mlade reprezentance Italije, Litve, Norveške, Poljske in Ukrajine. Prav v omenjenem gorenjskem turističnem biseru so se mladi risi minuli konec tedna tudi zbrali. Od četrtka pa do nedelje so opravili šest treningov na ledu, pred tem pa so prestali še test fizične vzdržljivosti.

Gorazd Rekelj in njegov pomočnik Dejan Varl sta v prvem sklopu priprav zbrala 27 igralcev, ki sodijo v širši krog kandidatov za nastop na decembrskem svetovnem prvenstvu. »Na tem prvem zboru je bil poudarek predvsem na širini. Želeli smo videti fizično pripravljenost igralcev, njihove individualne kvalitete ter tehnično in taktično pripravljenost. Glede na to, da je to bil šele prvi zbor in še nimamo tekem, smo si želeli podrobneje videti posamezne igralce. Poznamo sicer vse, vendar nas je zanimalo kako so v tem obdobju posamezniki napredovali,« je poudaril Gorazd Rekelj.

Gorazd Rekelj - Vsak sklop priprav bo nadgradnja prejšnjega

Gorazd Rekelj – Vsak sklop priprav bo nadgradnja prejšnjega

Čeprav je bilo na prvih pripravah 27 igralcev, Gorazd Rekelj vseeno ni izčrpal vsega igralskega potenciala. Nekaj kandidatov se vabilu ni moglo odzvati, bodo pa priložnost dobili v enem od naslednjih treh sklopov skupnih priprav. »Na razpolago imamo še nekaj igralcev. Kar nekaj jih je bilo še vabljenih, pa se priprav niso mogli udeležiti. Seveda računam še na kakšnega, ki se nam na tem prvem delu ni mogel pridružiti. Nekateri so priložnost dobili sedaj, saj vem, da se nam kasneje ne bodo mogli priključiti, saj bodo že nastopali v tujini. Želim pa videti čim več igralcev in na prihodnjem zboru bodo priložnost dobili še drugi,« je izbor reprezentantov pojasnil Rekelj.

Poudarek je bil na fizični pripravljenosti

Poudarek je bil na fizični pripravljenosti

Vsak sklop priprav bo nekoliko drugačen, usmerjen v končni cilj in to je uspešen nastop na svetovnem prvenstvu. Naslednji skupni zbor reprezentance bo v zadnjem tednu avgusta, mladi risi pa bodo takrat odigrali tudi dve prijateljski tekmi. »Avgusta bodo priprave nekoliko drugačne. Treningov bo nekaj manj, čakata pa nas dve tekmi s Poljsko. Zaradi tega bo program temu prilagojen, bistvo pa bo priprava na tekme in na to, kako jih želimo odigrati. V tem trenutku ne razmišljamo veliko o svetovnem prvenstvu. Do tja moramo narediti še zelo veliko. Bil pa sem s temi fanti na svetovnem prvenstvu hokejistov do 18 let in lahko rečem, da bo težko. Zato gremo iz priprav v priprave in vsak sklop je nadgradnja prejšnjega,« se je trener Rekelj v mislih že usmeril v skupne priprave, ki še prihajajo.

Novi veliki up slovenskega hokeja - Jan Drozg

Novi veliki up slovenskega hokeja – Jan Drozg

Na pripravah je bil tudi mladi napadalec Jan Drozg, katerega so na letošnjem naboru izbrali prvaki NHL Pittsburg Penguins, pa tudi Anže Kopitar, slovenski reprezentant in eden najboljših hokejistov na svetu. Gorazd Rekelj je bil na prisotnostjo slednjega navdušen: »Jana Drozga vidim kot člana te reprezentance. Ima veliko znanja in kvalitete. Vesel sem, da se je udeležil priprav. Kasneje se nam bo zelo težko pridružil. Anže Kopitar pa je drug pogled. Vesel sem, da se je udeležil naših treningov in bo vedno dobrodošel. Fantje lahko vidijo, kako treningi potekajo pri najboljših hokejistih na svetu. Od Anžeta se res lahko zelo veliko naučijo. Tu ne govorim samo o znanju, ampak predvsem o odnosu do dela, do treninga in o vseh ostalih stvareh. Anže je lahko zgled vsem.«

Anže Kopitar - veliki vzornik mladim

Anže Kopitar – veliki vzornik mladim

Priprav so se udeležili:

Vratarji: Luka Sotlar, Uroš Plavc, Žiga Kogovšek;
Branilci: Tine Klofutar, Nejc Stojan, Nik Petek, Gašper Korošec, Jakob Jugovic, Peter Pavc, Nejc Brus, Žiga Urukalo, Lan Brun Rauh, Alen Hadžič;
Napadalci: Jan Drozg, Rok Kapel, Patrik Rajsar, Nejc Ilovar, Mark Stražišar, Patrik Tišlar, Nik Brglez, Matevž Ban, Gašper Seršen, Nejc Voh, Erik Svetina, Jaka Sodja, Jaka Šturm, Domen Vidic.