Mlada slovenska hokejska reprezentanca do 20 let je včeraj pričela z zadnjim, četrtim sklopom priprav na svetovno prvenstvo skupine A, divizije I. Gorazd Drinovec in Gorazd Rekelj sta za pet dni skupnih priprav pripravila pestre treninge, v katere sta vključila tudi dve pripravljalni tekmi. Prva je na sporedu že danes zvečer. Mladi Risi bodo v blejski ledeni dvorani prekrižali palice z Japonci, tekma pa se prične ob 18.00.

Vodstvo reprezentance se zanaša na znanje in izkušnje reprezentantov, ki imajo za seboj že precej težkih tekem in izkušenj s svetovnih prvenstvev. Med njimi je tudi vratar Tomaž Trelc, kateremu bo to že tretje in obenem tudi zadnje mladinsko svetovno prvenstvo reprezentanc do 20 let. “Vedno se rad vračam v reprezentančne vrste. Vzdušje je odlično, soigralci so dobro pripravljeni in zaradi tega pričakujem, da bomo igrali dobro in uspešno na svetovnem prvenstvu v Italiji. Tudi sam sem dobro pripravljen, saj sem že v začetku sezone priprave usmeril v ta decemberski čas, ki je nekako najbolj pomemben del sezone. Ob svetovnem prvenstvu se tudi v ligaškem delu pričenjajo tisti boji, ki prinašajo boljše uvrstitve in boljše izhodišče za končnice. December je nekako prelomnica sezone,” je v začetku pogovora poudaril vratar Tomaž Trelc.

Tomaž ima že veliko težkih tekem za seboj (foto: Drago Cvetanovič)

Tomaž ima že veliko težkih tekem za seboj (foto: Drago Cvetanovič)

Ponedeljkov začetek skupnih priprav reprezentance je le nadaljevanje in nadgradnja poletnega dela sezone. Kako močna je reprezentanca in kje so njene šibke točke, pa bodo trenerji lahko videli v večernem srečanju z Japonci. Tomaž Trelc pravi, da japonsko igro pozna: “Spomnim se Japonske izpred treh let s tekem na Slovaškem. Japonci so zelo hitri in eksplozivni. Igrajo zelo veliko na telo. S streli poskušajo z vseh pozicij in so nasploh neugoden nasprotnik. Tehnično nekoliko zaostajajo, vendar to nadoknadijo s svojim stilom igre. Naša naloga je, da v obrambni liniji odigramo na visokem nivoju in jih ustavimo ter preprečimo njihove strele. S hitrimi prehodi v napad se nam bo ponujala priložnost za zadetke in to moramo izkoristiti čim večkrat. Kot vratar bom moral zelo paziti na te druge akcije po odbitih ploščkih. Japonci bodo zelo verjetno z vsemi tremi napadalci skočili na te odbite ploščice. Ob vsem, bom moral na to biti še posebej pozoren.”

Nasmejani slovenski reprezentanti bodo zvečer preizkusili svoje znanje (Foto: Drago Cvetanovič)

Nasmejani slovenski reprezentanti bodo zvečer preizkusili svoje znanje (foto: Drago Cvetanovič)

Na svetovnem prvenstvu naše mlade Rise čaka težek boj za obstanek, vendar skrita želja vzeti skalp eni od velkih reprezentanc pa ostaja. Avstrijci in Italijani so konkurenti v borbi za obstanek, Belorusi, Latvijci in Norvežani pa so tiste tarče, katerere bi bilo dobro zadeti in presenetiti. “Naša prioritetna naloga je ostati v skupini A divizije I, ampak zaenkrat si cilje postavljamo za vsako tekmo posebej. Verjamem, da smo sposobni presenetiti kakšnega od velikih in morda domov prinesti tudi medaljo. Vsi imamo željo premagati kakšnega od velikih. Tradicionalno prvenstvo pričenjamo z Belorusi, Latvijci so bili dve sezoni nazaj še v eliti, od tam so lani padli tudi Norvežani. Naša naloga, naloga te naše generacije je, da popravimo slab vtis izpred dveh let, ko smo na prvenstvu reprezentanc do 18 let izpadli iz skupine A. Želimo dokazati, da lahko dosežemo precej več, kot smo dosegli takrat. Vračamo se na mesto zločina in to je naš popravni izpit,” je pogovor zaključil slovenski vratar Trelc.

Vsi ljubitelji hokeja pa ste vabljeni na Bled na večerni obračun Slovenije in Japonske. Srečanje se prične ob 18.00, vstop pa je prost.

Foto: Drago Cvetanovič/HZS
[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/6090830020629307809?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]