2. februar 2017, Ljubljana – Hokejska zveza Slovenije je zadnjih nekaj let trdno zavezana k promociji hokeja med mladimi ter spodbujanju mladih fantov in deklet, da se odločijo za hokejski šport, kakor tudi k sistematičnemu pristopu, ko gre za delo z mladimi generacijami igralcev na začetkih njihovih športnih poti.

Z velikim veseljem in ponosom lahko potrdimo, da bodo omenjene aktivnosti v prihodnje dodatno podprte  s strani “World Cup of Hockey”, v sklopu njihovega programa “Grassroots Funding”. Slednje je rezultat dogovora med WCH ter nacionalnimi krovnimi hokejskimi organizacijami, odgovornimi za sestavo ekip, ki so sodelovale na svetovnem hokejskem pokalu 2016 v Kanadi. Ponosni smo, da je član slovenske reprezentance, Anže Kopitar nastopal za ekipo Evrope ter slednjo tudi vodil vse do samega finala turnirja. “V veliko čast nam je, da je slovenski hokejist sodeloval v postavi reprezentance Evrope, še toliko večja, da je bil tudi njen kapetan”, je ob tem dejal generalni sekretar HZS Dejan Kontrec.

Izbira Anžeta Kopitarja, ki je, kot najuspešnejši slovenski hokejist, tudi najbolj prepoznavno ime promocije hokeja v Sloveniji, v reprezentanco Evrope ter njegovo imenovanje na mesto kapetana je povečalo zanimanje slovenske javnosti za sam turnir in ekipo Evrope, obenem pa je spodbudilo mlade športnike, da sledijo njegovemu zgledu.

IMG_4998a

“Svetovni hokejski pokal 2016 je bil zame vznemirljiv dogodek. Ponosen sem, da sem bil v ekipi ob najboljših hokejistih na svetu,” je dejal kapetan reprezentance Evrope in LA Kingsov. “Grassroots funding je odlična pobuda organizatorjev turnirja, saj predstavlja način kako delno povrniti lokalnim okoljem, kjer se je za večino nas profesionalnih hokejistov vse začelo,” je še dodal.

“Financiranje s strani projekta WCH Grassroots funding bo dragocena pomoč našim programom za mlade selekcije, saj bo omogočalo njihov nadaljnji razvoj. Omenjena sredstva bomo uporabili za promocijo športa pri potencialnih novih hokejistih ter za programe razvoja hokeja mladih,” je dejal generalni sekretar HZS Dejan Kontrec.

angleška verzija novice