7. junij 2017, Ljubljana – Hokejska zveza Slovenije je v začetku tedna slovenskim klubom ter krovnim hokejskim organizacijam in klubom na Hrvaškem in v Srbiji posredovala propozicije z razpisom klubskih tekmovanj HZS v sezoni 2017/18.

HZS v prihodnji sezoni razpisuje tekmovanja v šestih kategorijah. V kategoriji članov oz. članic so tako razpisana Mednarodna hokejska liga (MHL), državno prvenstvo Slovenije za člane, Pokal Slovenije ter državno prvenstvo članic. V vsaki izmed preostalih petih kategorij – mladincev (U18), kadetov (U16), dečkov (U14), mlajših dečkov (U12) in malčkov (U10) – pa lahko klubi prijavijo svoje ekipe v tekmovanje za državno prvenstvo Slovenije.

Povabljeni klubi morajo svoj interes za sodelovanje v posameznem tekmovanju priglasiti najkasneje do sobote, 10. junija 2017, v nadaljevanju pa tudi pravočasno poravnati denarne obveznosti, ki izhajajo iz propozicij tekmovanj, ter s tem izkazati dejansko pripravljenost za sodelovanje v posameznem tekmovanju.

Tekmovalna komisija in vodja tekmovanja bodo na podlagi prispelih prijav in izpolnjevanja zahtevanih pogojev določili tekmovalni sistem ter razpored tekem v posamezni kategoriji.