Svetovno prvenstvo v Asiagu se bliža svojemu koncu. Najpomembnejše odločitve na prvenstvu so znane, te pa za slovensko reprezentanco niso ugodne. Že pred zadnjim dvobojem na prvenstvu je jasno, da naša reprezentanca ni več članica skupine A v diviziji I. Po današnjem dvoboju se seli rang nižje.

Vseeno ostaja še zadnje dejanje prvenstva, ki ga je treba opraviti po najboljših močeh. Nasprotnik na ledu bo reprezentanca Italije. Z nocojšnjim nasprotnikom so se Risi v pripravah na to prvenstvo že pomerili in tesno izgubili. Čeprav dvoboj ne odloča o ničemer, pa igralci zatrjujejo, da bodo tudi to pot odigrali najbolje kar zmorejo in da imajo željo po zmagi. »Zadnja tekma prvenstva ne odloča o ničemer, ampak vsi v reprezentanci si želimo, da bi vsaj eno tekmo zmagali. Če nismo v tem uspeli prej, upamo, da vsaj na zadnjem srečanju posežemo po zmagi,« razmišlja branilec Aleš Jeklič. Podobnih misli je tudi njegov mlajši brat, sicer napadalec Matic Jeklič, ki je z zadetkom proti Avstriji dokazal svoje kvalitete. Matic si tudi želi, da bi z reprezentanti led zapustil kot zmagovalec: »Do sedaj nismo pustili najboljšega vtisa na prvenstvu, zato bomo v tekmi proti Italijanom poskušali vse, da posežemo vsaj po eni zmagi in da s tem nekoliko izboljšamo vtis, ki smo ga pustili v tem tednu prvenstva.«

Moramo vsaj nekoliko popraviti vtis, pravi Aleš (foto: Drago Cvetanovič)

Moramo vsaj nekoliko popraviti vtis, pravi Aleš (foto: Drago Cvetanovič)

Slovenska reprezentanca velikih sprememb ne bo uvajala. Za kaj takega tudi ni pravih možnosti. Štiri zahtevne tekme so pustile posledice na igralcih. Žan Jezovšek bo nastopil, vendar pa Gorazd Drinovec ne more računati na kapetana Nika Pema in na njegovega asistenta Luko Vinčeca. Pem ima pretres možganov, Vinčec pa ima vneto tetivo na levi nogi. Obe poškodbi sta prehudi, tako da tudi stiskanje zob in trmasto vztrajanje ne pomagata. »Naš sistem igre za tekmo z Italijani ne bo spreminjal. Bo nas pa na ledu nekaj manj, tako da bomo igrali le na tri napade. Poškodbe so preprečile nastop Niku Pemu in Luki Vinčecu. Kljub temu, da smo nekoliko oslabljeni, pa smo sposobni odigrati tekmo na visokem nivoju. Razočaranje v ekipi je veliko. Med seboj se vzpodbujamo in želimo zmago, če si že obstanka nismo uspeli zagotoviti,« je dodal Aleš Jeklič. Matic Jeklič bo deležen nekaj več priložnosti za igro. Zaradi poškodb skrčena reprezentanca omogoča le še igro na tri napade, s tem pa se mlademu Maticu ponuja kakšna minuta več na ledu. »Poškodbe so v hokeju nekaj povsem normalnega. Nismo veseli, da smo ostali brez Nika in Luke. Tisti, ki smo ostali, bomo morali zakrpati  vrzeli za poškodovanima. Ampak v naši osnovni igri to ne spremeni veliko. Sistem ostaja enak, cilj pa tudi. Želimo si zmago. Vemo, da smo zelo razočarali na tem svetovnem prvenstvu. Tudi vsak od nas je zelo razočaran. Čeprav bi bilo pričakovati, da nam je motivacija s tem upadla, pa se spodbujamo in želimo odigrati dobro tekmo in vsaj enkrat odnesti vse tri točke. Dvigniti moramo glave in odigrati tako, kot se za nastop v dresu z risom na prsih tudi spodobi,« je precej odločen mladi Matic.

Odigrati, kot se za dres z risom spodobi (foto: Drago Cvetanovič)

Odigrati, kot se za dres z risom spodobi (foto: Drago Cvetanovič)

Mladi Risi se bodo z vrstniki pomerili v zadnji tekmi tega prvenstva, ki se prične ob 20.30.