Torek je bil na svetovnem prvenstvu v hokeju na ledu v Gojangu prost dan. Slovenski hokejisti so imeli dopoldne prosto, popoldne pa so opravili trening, kjer so sprobali tudi nekatere nove taktične zamisli.

Po dveh krogih imajo Risi na svetovnem prvenstvu na računu tri točke. Začeli so s porazom proti Japonski, nato pa je sledila zmaga proti Koreji. Kljub štirim doseženim zadetkom in nobenem prejetem proti domači reprezentanci, igralci Slovenije po tekmi še niso bili najbolj zadovoljni s svojo predstavo.

Torkov prost dan je tako prišel kot naročen. ”Tako fizično kot mentalno smo bili kar na robu, tako da je današnji dan prišel prav malo za osvežitev in malo za nove taktične stvari v igri. Malo smo spremenili igro ob igralcu več. Poznalo se je tudi, da smo nekoliko drugače pristopili k treningu, nekoliko bolj sproščeno. Konec koncev smo po včerajšnji zmagi dobili tudi nekaj samozaupanja, čeprav je bila naša predstava proti Koreji daleč od tistega kar znamo,” je po treningu razlagal branilec Andrej Tavželj, nekoliko bolj podrobno pa je proste trenutne opisal napadalec David Rodman: ”Vsak posameznik si je dopoldan organiziral tako, kot si je sam želel. Nekateri so šli zjutraj na kavo, po trgovinah in tudi na kosilo, saj imamo vse reprezentance v hotelu vsak dan isto hrano. Ena vrsta riža in testenin ter dve vrsti mesa …”

DSC_0105

Madžari se želijo maščevati
Sreda pa bo znova v znamenju obračunov, na sporedu bo tretji krog. Slovence čaka prva tekma dneva, začela se bo ob 12.30 po lokalnem oziroma 5.30 po slovenskem času. Risi bodo palice prekrižali z Madžarsko, ki ima prav tako zmago in poraz. ”Ni skrivnosti. Vemo, kdo stoji na drugi strani. Z nasprotniki se ne bomo obremenjevali, saj imamo dovolj težav z našo igro. Z novimi in svežimi idejami sem prepričan, da bomo jutri prebili še en zid,” pred obračunom razmišlja borbeni branilec, ki nato dodaja: ”Fantje na drugi strani veliko razmišljajo o vseh porazih, ki so jih doživeli na teh prvenstvih proti nam. Vem, da se želijo maščevati, vendar pa imajo v podzavesti, da so vse te tekme izgubili. Psihološko je prednost na naši strani, vendar pa bomo morali na ledu dokazati, da smo boljša ekipa.”

Nekaj čustev ne škodi
Kot je že omenil Tavželj, je prišlo do nekaterih sprememb pri taktiki, hkrati pa je strokovno vodstvo nekoliko spremenilo tudi peterke. Na treningu je bilo največ pozornosti namenjeno igri ob igralcu več, ki do zdaj ni stekla po pričakovanjih. Da fantje še iščejo pravo igro, je bilo opazno tudi pri reakciji Davida Rodmana proti Koreji, ko je pri neuspeli akciji s palico udaril po ogradi: ”Nervoza je bila prisotna. Tudi včeraj smo se zelo mučili z našo igro, saj nam ne gre po načrtu tako, kot smo si želeli. Sam sem enkrat odreagiral na takšen način zato, ker nam ni šlo ob igralcu več tako, kot smo si želeli. Drugič pa sem odreagiral na udarec s palico, ki sem ga prejel. Mislim, da nekaj čustev ne škodi.”