Najlepše stvari sploh niso stvari. So dejanja. Dejanja ljudi, ki so pripravljeni pomagati drugemu v nesreči. Včasih je potrebno čisto malo, da se nekomu vrne nasmeh na obraz, čisto malo, da v črne dneve posije sonce, čisto malo, da človek (p)ostane človek.

Življenjska zgodba malega Kristjana, 12 letnega fanta iz Horjula, je ena tistih bolečih zgodb nedolžnega mladega fanta, ki nikdar nikomur ni storil nič žalega. Nasprotno, fant poln energije, življenja, zabaven in pozitiven v vseh pogledih, svoje mlado življenje preživlja priklenjen na invalidski voziček. Tja ga je priklenila bolezen. Obiskuje šolo s prilagojenim programom, ves čas potrebuje pomoč staršev in vzgojiteljev, vendar ostaja veder in vesel mladenič, poln domislic in humorja.

Kristjan v družbi Risov (foto: Peter Prelc)

Kristjan v družbi Risov (foto: Peter Prelc)

S svojo živahnostjo je hitro očaral kapetana slovenske hokejske reprezentance Tomaža Razingarja. Ta je pred dobrim mesecem pričel z akcijo zbiranja sredstev za nakup nakladalne rampe, ki jo Kristjan vsakodnevno potrebuje za prevoze v šolo in domov. Odziv je bil dober in sredstva že zadoščajo za nakup pripomočka za Kristjanovo lažje življenje. Ta je tudi že v uporabi, Kristjan pa z novo pridobitvijo lažje opravlja vsakodnevne potrebe.

Tomaž Razingar se v imenu mladega Kristjana in slovenske hokejske reprezentance zahvaljuje za vsak vaš podarjen evro, za nesebično pomoč in zaupanje. Posebna zahvala gre podjetjem Suma Projekt d.o.o. Komenda, AMZS d.d. Ljubljana, Sladoledi Pixi Ljubljana in Jerneju Korparju s.p., ki so poskrbeli za brezplačno montažo nakladalne rampe mladega Kristjana in s tem močno znižalo stroške nakupa in vgradnje ter Zvezi društev prijateljev mladine Jesenice, ki je s svojimi izkušnjami pri dobrodelnih akcijah pomagala za pravilen in transparenten potek akcije za Kristjana . Kristjan je naše Rise že obiskal tudi na treningu, se z njimi pogovarjal in jih tudi v svojem slogu nasmejal.

Kristjan pa se s tem še ne poslavlja od reprezentantov Slovenije. V soboto bo častno vrgel prvi plošček na tekmi slovenske in avstrijske reprezentance.

Za pomoč Kristjanu so svoje donacije prispevali:

Miklavčič Darja
Verderber Matjaž
Pizzerija Briksen Bled
P+P marketing Casino Tivoli Lesce
Andrej Eržen
Maja Jazbec
Pogačnik Sergej
Dušan Barič
Denis Bakonić
Matic Marinšek
Dragica Perš s.p.
Bronislava Pristov
Bogdan Knavs
Optika Knez
PIXI sladoledi
HK MK Bled
Interlux d.o.o.
AMZS d.d. Ljubljana
Suma Projekt d.o.o. Komenda
Jernerj Korpar s.p. Ljubljana
ZDPM Jesenice