Slovenska hokejska reprezentanca je zmagala tretjo tekmo zapored. Nasproti ji je stala Ukrajina, ki je povedla s 3:2, nato pa so Risi pokazali veliko srce in karakter ter prišli do preobrata in zmage s 5:3.

Miha Štebih, branilec Slovenije: ”Začeli smo, kot smo si želeli. Povedli smo z 2:0, nadzorovali tekmo, nato pa je v drugi tretjini prišel padec in trikrat zapored smo imeli igralca manj. To je Ukrajina izkoristila, saj je v tem elementu igre najmočnejša. Pokazali smo, da imamo prav karakter in srce. Vrnili smo se v igro in na koncu tudi zmagali.”

Aleš Mušič, napadalec Slovenije: ”Prvo tretjino smo odigrali na zelo visoki ravni. Ukrajini smo pustili malo priložnosti za zadetek. Ukrajina je nato izkoristila igro ob igralcu več, kar je njeno najmočnejše orožje. Kljub zaostanku smo ostali zbrani, ves čas smo verjeli v našo zmago in v tretji tretjini pokazali veliko srce in zasluženo zmagali.”

Boštjan Goličič, napadalec Slovenije: ”Ko smo vodili z 2:0 smo nekoliko nehali igrati. Ukrajini smo pustili preveč prostora, zato so njeni igralci prišli v našo tretjino. Naredili smo preveč prekrškov, s tem pa Ukrajini omogočili zadetke in vodstvo. Pokazali smo pravi karakter, da igramo do konca in smo prava ekipa in da lahko zmagamo tudi tekme, kjer prihaja do preobratov.”

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/6005771115279381969?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]