1. december 2015, Jesenice – Hokejisti HDD Telemach Olimpija so zmagovalci prvega tekmovanja za Pokal Slovenije, potem ko so v finalu v dvorani Podmežakla premagali HDD Sij Acroni Jesenice s 4:0.

Derbi dveh večnih rivalov je postregel s hokejskim praznikom, kakršnih si lahko v prihodnje želimo še več. O tem priča tudi več kot 2000 ljubiteljev slovenskega hokeja, ki si je v živo ogledalo včerajšnjo tekmo.

PokalSlovenije15- (3)

Vsakokrat ko zmaji in železarji prekrižajo palice, je posebno doživetje, a tokratni hokejski dvoboj je prinašal še posebno čast – naslov prvega zmagovalca tekmovanja za Pokal Slovenije. Končni rezultat srečanja bi lahko dal slutiti precej neenakovreden boj najboljših ekip v državi, vendar pa so bili aktualni državni prvaki približno  polovico tekme dokaj enakovreden nasprotnik edinemu slovenskemu klubu, ki igra v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Prav zaradi slednjega je bila Olimpija pod večjim pritisk za zmago, kot jeseniško moštvo.

PokalSlovenije15- (10)

V prvih dvajsetih minutah tekme smo bili priče precej izenačeni igri z izmenjavanjem pobude na ledu ter po nekaj izključitvami na obeh straneh. Železarji so večkrat imeli tudi prednost dveh igralcev na ledu, a napak gostov iz Tivolija niso znali vnovčiti z zadetkom. Ekipi sta na prvi odmor odšli brez zadetka.

Odmor in posvet v garderobi je očitno veliko bolj koristil Olimpiji, saj je ta v nadaljevanju srečanja pokazala precej drugačno igro. Tako je v 27. minuti tekme jeseniškega golmana prvi premagal Žiga Pešut, nato pa v 32. minuti še Luka Kalan. Železarji so v nadaljevanju tretjini zapravili kar nekaj priložnosti za znižanje rezultata, k temu pa velja dodati še smolo, ko se je pak odbil tik ob vratnici Olimpijinega gola.

V zadnjem delu obračuna je bila pobuda povečini na strani Olimpije, medtem ko so domači hokejisti poskušali izkoristi priložnost zlasti v protinapadih. Medtem ko sami niso bili uspešni, pa so na drugi strani Ljubljančani z golom Nika Pema v 55. minuti potrdili vodstvo in zmago na večnem derbiju. Končni rezultat 4:0 je v zadnji minuti srečanja postavil Roland Kaspitz s strelom na prazen jeseniški gol.

PokalSlovenije15- (18)