28. november 2015, Ljubljana/Jesenice – Slovenski ljubitelji hokeja bodo v prihodnjem tednu zagotovo prišli na svoj račun, saj se bosta v mesdebojnem obračunu pomerila dva večna rivala na ledeni ploskvi, ekipi HDD SIJ Acroni Jesenice in HDD Telemach Olimpije. Vsakokrat ko zmaji in železarji prekrižajo palice, je posebno doživetje, a tokratni hokejski dvoboj prinaša še posebno čast – naslov prvega zmagovalca tekmovanja za Pokal Slovenije.

Hokejska zveza Slovenije je s premierno uvedbo pokalnega tekmovanja v letošnji sezoni želela slovenski hokejski javnosti ponuditi možnost spremljanja medsebojnih tekem njihovih klubov, ki sicer v tem delu sezone ne igrajo v istih ligaških tekmovanjih, ter obenem dodatno prispevati k promociji samega športa.

Četudi so bili v posameznih krogih predtekmovanj favoriti morda vnaprej jasni, pa so nekateri na samih tekmah morali vložiti precej truda, da so takšno vlogo tudi upravičili. Pred takšnim izzvom se je v polfinalnem obračunu znašla ekipa HDD SIJ Acroni Jesenice, ki je za uvrstitev v finale tesno premagala HK ECE Celje z 2:1, medtem ko v drugem polfinalnem obračunu HDD Telemach Olimpija ni pustila dvoma in v ljubljanskem derbiju premagala HK Playboy Slavijo s 5:1.

V finalu si bosta tako nasproti stali ekipi, ki se bosta želeli sami sebi in svojim privžencem še posebej dokazati. Na eni strani so ljubljanski zmaji, ki kot edina slovenska ekipa igra v razširjenem avstrijskem prvenstvu EBEL. V njem so sicer videli že boljše čase, zaradi česar utegne biti želja po zmagi v domačem pokalnem finalu še toliko večja. Na drugi strani se jeseniški železarji ponašajo z naslovom aktualnih državnih prvakov, ki bodo obenem branili čast domače dvorane. Obe ekipi sta v tem delu sezone v dokaj spremenjeni igralski zasedbi. Tako so Jeseničani zaradi težjih poškodb napadalcev Mihe Brusa, Davida Sefiča in Urbana Sodje v ekipo, kot aktivnega igralca, vrnili dosedanjega pomočnika trenerja, Anžeta Terlikarja; medtem ko se je med Ljubljančane v začetku meseca vrnil Gal Koren, ekipo pa sta zapustila Stefan Chaput in Guillaume Desbiens.

V torek, 1. decembra 2015, ob 19.15 se tako v jeseniški dvorani Podmežakla obeta pravi hokejski praznik. Slovensko himno bo pred začetkom tekme zapela vokalno-instrumentalna skupina Triglavski zvonovi, prvi plošček pa bo simbolično vrgla zmagovalka Svetovnega pokala in evropska prvakinja v športnem plezanju Mina Markovič.

Dogajanje bo mogoče spremljati tudi na profilu Hokejske zveze Slovenije v socialnih omrežjih Facebook, Twitter in Instagram; še bolje pa bo, če si tekmo ogledate kar v živo.

PokalSlovenije15_bracket