Olimpijske igre v Sočiju so odprte. S prižiganjem olimpijskega ognja se je včerajšnja slovesnost ob odprtju končala v velikem slogu, čast prižiganja ognja pa je pripadla enemu največjih hokejistov sveta vseh časov Vladislavu Tretjaku, kateremu je družbo delala še umetnostna drsalka Irina Rodnina.

A oči slovenskih športnih navdušencev so bile bolj kot v Tretjaka in Rodnino uprte v slovensko odpravo v Sočiju, ki jo je ponosno, vihteč našo trobojnico, vodil kapetan hokejske reprezentance Tomaž Razingar. V senci vseh olimpijskih dogodkov pa je potekala tudi nagradna igra HZS. Hokejskim navdušencem smo zastavili nekaj vprašanj, prepričani smo bili, da bodo vprašanja zahtevna, z odzivom pa ste nas demantirali.

Pred imenom nagrajenca pa najprej pravilni odgovori. Prva naloga je zahtevala pravilno razvrstitev dresov od najstarejšega proti najnovejšemu. Pravilna razvrstitev je: 4, 1, 7, 9, 8, 2, 5, 6, 3.  Slovenska reprezentanca je s temi dresi nastopala na različnih svetovnih prvenstvih. Najstarejši dres je iz svetovnega prvenstva skupine C leta 1993 (št. 4), sledi mu dres iz svetovnega prvenstva leto kasneje na Slovaškem (št.1). Poseben dres je tisti iz svetovnega prvenstva divizije I 2001 v Ljubljani, kjer so si Slovenci zagotovili prvi nastop med elito (št. 7).  Prva elita je bila odigrana na Švedskem 2002 in takrat so slovenski hokejisti dobili tudi risa na prsa (št. 9). Leta 2004 so Risi nastopali na svetovnem prvenstvu divizije I na Poljskem in si izborili nov nastop med elito (št. 8), ki je potekala v Avstriji (št. 2). Obstanek v Avstriji je zagotovil tudi elitni nastop leta 2006 v Latviji (št. 5). Risi so bili udeleženci elitnega nastopa tudi ob jubileju , stoletnici mednarodne hokejske zveze, na prvenstvu v Kanadi leta 2008 (št. 6), preteklo leto pa je sledil še en elitni nastop in sicer ponovno na Švedskem (št.3).

alt

Na naš elektronski naslov je prišlo 86 odgovorov, od tega je bilo v celoti pravilnih kar 51. Očitno je bila nagrada tega ugankarskega izziva dovolj mikavna, da so mnogi slovenski hokejski navijači poskušali srečo. Nekaj odgovorov smo prejeli tudi iz tujine, žreb pa je namenil srečo navijaču iz Lucije Borisu Rosu. Čestitke izžrebancu, vsem ostalim pa hvala za sodelovanje. Dres bo nagrajencu dostavljen po vrnitvi olimpijske odprave v domovino.