Hokejska zveza Slovenije je imela včeraj prvi sestanek na Olimpijskem komiteju Slovenije. Na sestanku smo se pogovarjali o različnih možnostih sodelovanja, beseda pa je tekla tudi o hokejskem dresu in nacionalnih barvah. Predstavniki Hokejske zveze smo OKS predstavili dres, ki smo ga skupaj s proizvajalcem Nike oblikovali na zadnjem letnem kongresu IIHF v Helsinkih. Povedali smo, da ta dres dokončno še ni potrjen.

 

Kljub temu, da je OKS izrazil zadržke do naših barv (belo-modro-rdeča), ki se razlikujejo od barv, ki so sprejete kot nacionalne barve Slovenije, nam predstavniki OKS niso odredili, da mora slovenska olimpijska hokejska reprezentanca svoj dres tem barvam prirediti, so pa poudarili, da bi bili potemtakem edini v slovenski olimpijski družini, ki bi bili drugačni.

 

Po premisleku in pogovoru z nekaterimi igralci, smo se odločili, da ne bomo drugačni, da so to naše olimpijske igre in da želimo biti aktiven del slovenske olimpijske družine.

 

Tomaž Razingar, kapetan olimpijske hokejske reprezentance: “To odločitev močno podpiram. Igralci, ki smo si olimpijske igre priigrali, ne želimo biti nekaj drugačnega znotraj olimpijske družine. Želimo biti del tega in to v celoti. Če so se na OKS in MOK odločili, da so uradne barve Slovenije modro-zeleno-bele, mi to sprejemamo in bomo igrali s srcem – za Slovenijo. Smešno bi bilo, da bi bili vsi slovenski športniki v Sočiju oblečeni enotno, edino mi bi bili v barvah na primer Slovaške. Zakaj le? Mi igramo ZA Slovenijo in če bi nam rekli, da so naše barve fluorescenčno rumene, bi enako zagnano igrali zanje. Temu prepiru okoli barve našega dresa je treba narediti konec. Hrvate vidim z letala, pri nas pa ne veš ali smo Slovaki, Čehi ali kaj tretjega. Vsaka slovenska reprezentanca ima neke svoje barve… Moje mnenje je, da bi bilo treba poenotiti vse reprezentance, da bi bili prepoznavni. Ne zgolj za Olimpijske igre! Torej, igralci podpiramo odločitev in bomo s ponosom nosili predpisane barve Slovenije.”

 

Hokejska Zveza Slovenije in OKS zdaj pripravljata nov dres, v barvah olimpijske družine, ki bo februarja potovala v Soči.