Tretji dan hokejskih bojev na Bledu je prinesel končne uvrstitve v skupinah. Olimpija je ob porazu dan pred tem stresla jezo nad ameriškimi študenti in visoko zmagala, v odličnem večernem obračunu pa je bil Medveščak nekoliko boljši od ekipe VSV.

Prvi dvoboj dneva je postregel z igro mačke z mišjo. Olimpija je bila mnogo boljši in nevarnejši nasprotnik. Po nekoliko nervoznem začetku so zmaji kmalu stvari postavili na svoje mesto. Akcije so potekale le v smeri vrat študentske ekipe, v prvem delu pa Olimpija ni bila najbolje pri strelu. Zato pa je v drugi tretjini steklo vse kot je treba. V nekaj dobro in natančno izpeljanih akcijah se je kazala premoč zmajev, ki bi mrežo Američanov lahko napolnili do vrha. Zadovoljili so se z zmago 6:0 in preizkusili nekaj taktičnih variant, ki jim bodo morda prav prišle v boju za tretje mesto, kjer jih čaka VSV. Zanimiv dvoboj se obeta.

Bitka za finale je prinesla izreden hokej

Večerna tekma pa je bila za sladokusce. Tako Medveščak kot tudi VSV sta prikazala hitrost in moč, ki kar nekoliko preseneča za obdobje v katerem smo. Hitre in natančne akcije, veliko drsanja, veliko priložnosti in strelov, ob tem pa še bravure vratarjev so zaznamovale dvoboj dveh predstavnikov EBEL. Beljačani so zadeli prvič, vodili pa so le dobri dve minuti. Še hitreje so Zagrebčani prednost nasprotnika izničili nekaj pred koncem prvega dela, izenačen izid pa je bil dejanski odraz stanja na ledu. Tudi nadaljevanje je bilo borbeno in napadalno, na žalost pa je padel le en zadetek. Tega so se veselili zagrebški hokejisti, ki so minimalno prednost znali obdržati vse do konca. Niti poskus Beljačanov brez vratarja se ni izšel. Medveščak se bo za prestižno zmago na turnirju spoprijel z Jeseničani.

Izidi tretjega dne:

HDD Telemach Olimpija : NAU 6:0
(1:0, 3:0, 2:0)
strelci za Olimpijo: Imbeault 2, Pance E., Pance Ž., D’Alvise, Pesjak  

Medveščak Zagreb : EC VSV 3:2
(2:2, 1:0, 0:0) 
Strelca za Medveščak: Leavitt 2, Huculak
Strelca za VSV: Hartl, Peintner 

Fotogalerija