V četrtek se na Bledu prične že jubilejna 20. poletna hokejska liga, ki že dolga leta nosi ime našega legendarnega hokejista, člana hokejske hiše slavnih, Rudija Hitija. Hiti je ob proslavljanju jubileja pripravil turnir šestih ekip iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Norveške in ZDA.

Zmago iz preteklega leta bodo branili jeseniški hokejisti, ki se kljub velikim organizacijskim težavam udeležujejo turnirja tudi letos. Skupaj v skupini z Jesenicami so še hokejisti Telemach Olimpije in študentska ekipa iz ZDA. Slovenski derbi tako ne bo izostal in bo na sporedu v petek ob 19.30.

V drugi skupini so močnejše ekipe in sicer beljaški VSV, zagrebški Medveščak in prvak Norveške Stevanger. Organizator nekaj prednosti daje Norvežanom, ki pa bodo svoje znanje predstavili ljubljanski publiki v torek na srečanju proti Olimpiji v Tivoliju.

Ob jubilejni izvedbi Poletne lige bo na sporedu tudi nekaj spremljevalnega dogajanja. Za soboto organizatorji pripravljajo veliki koncert skupine Victory band, ob tem pa nekaj manjših presenečenj. Tako je vse nared za veliko poletno hokejsko slavje.

Spored tekem:

četrtek, 16.avgust:
– ob 16.00 Stevanger Oilers : Medveščak Zagreb
– ob 19.30 HK Jesenice : NAU

petek, 17. avgust:
– ob 16.00 Stavanger Oilers : VSV Beljak
– ob 19.30 HK Jesenice : HDD Telemach Olimpija

sobota, 18. avgust:
– ob 16.00 HDD Telemach Olimpija : NAU
– ob 19.30 Medveščak Zagreb : VSV Beljak

nedelja, 19. avgust:
– ob 13.00 tekma za peto mesto
– ob 16.00 tekma za tretje mesto
– ob 19.30 finale