Hokejisti Telemacha Olimpije so se s 3:1 veselili zmage proti ekipi Vienna Capitals. Dva zadetka je dosegel Aleš Mušič, enega pa Marvin Degon. Vratar Andy Chiodo je zbral 38 obramb.

Vienna Capitals : Telemach Olimpija 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
Dunaj, Ledna dvorana Albert Shultz, gledalcev 5.450, sodniki Smetana, Trilar – glavna sodnika, Hofstätter, Loicht – linijska sodnika.

Strelci: 0:1 Degon (Medvec, Ropret, 19., PP1), 0:2 Mušič (55.), 1:2 Foucault (Ferland, Iberer, 59.), 1:3 Mušič (Zanoški, Medvec, 60., EN, SH1)

Kazenske minute: Dunaj 21, Olimpija 19

V prvi tretjini so gledalci na Dunaju videli lepo število kazenskih minut, eno izmed izključitev pa je ob koncu izkoristila tudi Olimpija, ko se je ob izteku 19. minute med strelce vpisal Marvin Degon.  v drugem delu igre sta mreži ostali nedotaknjeni, lep čas pa sta mirovali tudi v tretji tretjini. Nato pa je pet minut in 35 sekund pred piskom sirene rezultat na 2:0 povišal Aleš Mušič. Domači se niso predali in v 59. minuti znižali na 1:2. Ob koncu so imeli tudi igralca več, vendar prejeli zadetek, s katerim je bil zmagovalec odločen. Drug zadetek na tekmi je dosegel Mušič. Med junaki zmage je bil tudi vratar zmajev Andy Chiodo, ki je na koncu zbral 38 obramb.

Foto: Drago Cvetanovič