20. oktober 2016, Ljubljana – Obračun mladih ekip večnih tekmecev iz Tivolija in Podmežakle bo ob 18h na Jesenicah odprl letošnji lov za lovoriko Pokal Slovenije, katerega je pretekli sezoni Hokejska zveza Slovenije organizirala premierno v samostojni Sloveniji z željo, da slovenski hokejski javnosti ponudi možnost spremljanja medsebojnih tekem njihovih klubov, ki sicer v tem delu sezone vsi ne igrajo v istih ligaških tekmovanjih.

Naslov pokalnega prvaka za leto 2015 je domov odnesla HDD Telemach Olimpija, ki je v finalu s 4:0 na jeseniškem ledu premagala HDD Sij Acroni Jesenice.  Ob tem velja spomniti, da so tudi obračuni v posameznih krogih tekmovanja do končnega finala prinesli že kar nekaj zanimivih dvobojev. Četudi so bili favoriti posameznih tekem morda vnaprej jasni, pa so nekateri izmed njih morali vložiti precej truda, da so takšno vlogo na koncu tudi upravičili. Drevi pa se vse začenja znova.

V tekmovanje za Pokal Slovenije v sezoni 2016/17 so se prijavile ekipe HDD Olimpija, HDD SIJ Acroni Jesenice, HK Slavija, HDK Maribor, HK ECE Celje, HK MK Bled, HK Triglav Kranj, HK Olimpija in HD Mladi Jesenice. Zaradi neparnega števila ekip bosta v pred-krogu medsebojno tekmo odigrali ekipi HK Olimpija in HD Mladi Jesenice, ki sicer igrata  v tekmovanju EBYSL, medtem ko bo nadaljnje tekmovanje potekalo po klasičnem sistemu končnice z osmimi moštvi.

20. oktober 2016 (predkrog)
HD Mladi Jesenice – HK Olimpija

8. november 2016 (četrtfinale)
1. zmagovalec predkroga – HDD Olimpija
2. HK Playboy Slavija – HK ECE Celje
3. HDK Maribor – HK MK Bled
4. HK Triglav – HDD Sij Acroni Jesenice*

28. november 2016 (polfinale)
zmagovalec 1. četrtfinala – zmagovalec 2. četrtfinala
zmagovalec 3. četrtfinala – zmagovalec 4. četrtfinala

5. december 2016 (finale)
O naslovu pokalnega prvaka bo odločala tekma med zmagovalcema obeh polfinalnih obračunov.

* Zaradi številnih obveznosti HDD Sij Acroni Jesenice v tem obdobju je možna sprememba termina tekme na 6. november 2016.