28. februar 2023, Celje – “Vesel sem bil, ko sem izvedel, da se je Celje prijavilo za sodelovanje v ligi. Sedaj, ko je prijava sprejeta, pa menim, da je to res velika stvar za slovenski hokej in razvoj le tega na štajerskem delu Slovenije,” je na novinarski konferenci ob vstopu celjskega hokejskega kluba v Alpsko hokejsko ligo dejal predsednik HZS Matjaž Rakovec, ki se je ob tem zahvalil celotni ekipi v Celju ter predsedniku AHL Christianu Feichtingerju.

“Ob tem županu polagam na srce, da bo tako kot v Kranju, potrebno posodobiti infrastrukturo. Nedavno sem govoril tudi s predstavniki Maribora, ki imajo podobne načrte z njihovo dvorano. Upam, da nas bo vlada v teh prizadevanjih za boljšo infrastrukturo podprla, saj je to področje, kjer je hokej v Sloveniji najbolj podhranjen,” je še dejal.

“Naša dolgoletna želja je bila, da se Alpski hokejski ligi priključi še kakšen slovenski kljub. Poleg Ljubljane in Jesenic, ki sta že tradicionalna hokejska centra, si želimo, da bi se priključile tudi druge regije. Vesel sem, da je to uspelo Celju,” je dejal generalni sekretar HZS Dejan Kontrec, ki se je prav tako zahvalil vsem, ki so ta projekt podprli.

“Menim, da to predstavlja velik premik za hokej v Sloveniji, saj potrebujemo nove igralce in nove reprezentante. Slednjih je že v preteklosti kar nekaj bilo iz Celja. Želim si, da bi igralci imeli dobre pogoje za delo in bodo čim bolje nastopali v tej mednarodni ligi. Na takšen način bodo lahko dosegli višji nivo, ki vodi v reprezentančni hokej,” je ob tem poudaril. 

Več si lahko ogledate v posnetku novinarske konference.