Drugi dan priprav mlade reprezentance na Bledu je vrste mladih risov še popolnil. Vsi igralci po izboru Gorazda Drinovca so se udeležili priprav, le bolezen Petra Bizalja dela nekaj sivih las strokovnemu štabu. Na delo to sicer ne vpliva. Mladeniči so zavzeti, usmerjeni v skupen cilj, ni težav ne z motivacijo ne z odnosom.

Reprezentanca je sestavljena zelo zanimivo. V njej so fantje, ki jih poznamo z domačih ledenih ploskev, ne malo pa je tudi takih, ki si znanje nabirajo in izpopolnjujejo na tujem. Eden mlajših članov reprezentance je tudi branilec Miha Logar, ki je svoje mesto našel pri Salzburgu. V tem pa mladenič, doma iz Hotemaž pri Kranju, ne vidi nobene prednosti. “Če nekdo igra v tujini, se od njega verjetno tudi več pričakuje. Tega se zavedam. Ampak v reprezentanci si vsi želimo skupnega uspeha. Do tega pa je nemogoče priti le z dvema dobrima peterkama. Zato bomo morali svoje dodati tudi igralci tretjega in četrtega napada. Vzpodbujamo se k skupnemu cilju,” je v kratkem pogovoru svoje misli zaupal Miha Logar, ki ima za seboj že izkušnjo z nastopa na svetovnem prvenstvu reprezentanc do 20 let, upa pa, da bo mesto v njej našel še v naslednjih dveh sezonah. Ob nastopu za reprezentanco pa bo moral spremeniti tudi svoj slog igre. A v tem ne vidi nobene težave. “Kot branilec imam nalogo čim več napadov nasprotnika odbiti. Držati se moram bolj pozicij, ki so značilne za branilce, medtem, ko v klubu brez težav opravim tudi kakšno nalogo v napadu. Zato svojo vlogo na svetovnem prvenstvu vidim kot vlogo izrazito obrambnega igralca. Temu se je potrebno čim preje prilagoditi, saj je potrebno delati in igrati po načrtih trenerja. Spoštovati je potrebno navodila trenerja,” je poudaril mladi branilec ob zaključku pogovora.

Gregor Koblar bo eden nosilcev igre (foto: Drago Cvetanovič)

Tudi v slovenskem napadu bo hokejist, ki nastopa za Salzburg, Gregor Koblar je z Jesenic v hokejski svet odšel že pred tremi sezonami. Gre za izkušenejšega člana reprezentance, saj bo to njegovo zadnje mladinsko svetovno prvenstvo. Udeležil se je že več podobnih kampov in priprav in način dela mu nikakor ni tuj. “Treningi so naporni in agresivni. Po treningu je seveda prisotna tudi utrujenost. Ampak vsi vemo zakaj delamo. Moramo se pripraviti na nalogo, ki nas čaka že v nedeljo. V sedmih dneh bomo odigrali pet tekem, zato moramo biti povsem pripravljeni, kondicijsko in taktično,” je kratek in odločen odlični napadalec. Zaveda se, da spada v krog nosilcev igre v reprezentanci in da bo moral pokazati veliko. V načinu treninga na klubski in reprezentančni ravni večjih razlik ne opazi. “Kar se pristopa k treningom tiče ni večjih razlik med reprezentanco in klubom. Res pa je, da je v klubu vse narejeno na daljši čas. Zato je več treningov, tako na ledu, kot tistih suhih, s teboj se ukvarja več ljudi, nivo samih treningov v reprezentanci pa ne zaostaja prav nič. Zato verjamem v visok cilj, ki ga lahko dosežemo na prvenstvu. Vedno si želiš napredovanja v višje tekmovanje, prepričan pa sem, da je naš realni cilj medalja,” ne skriva optimizma Gregor Koblar.