Slovenska hokejska reprezentanca je v torek opravila dva treninga na ledu, enega v dopoldanskem času in drugega v popoldanskem. V sredo bodo imeli dopoldan še en trening, nato pa jih čakajo tekme.

Tudi v torek je slovenski selektor Matjaž Kopitar lahko računal na iste igralce kot prvi dan, Aleš Kranjc, Gašper Krošelj, David Rodman, Sabahudin Kovačevič in Robert Sabolič imajo namreč prav danes tekme na klubski ravni, reprezentanci se bodo priključili tekom srede.

”Ritem je seveda na višji ravni, saj nas je manj, vendar pa tudi ne treniramo celotno uro in 15 minut, temveč nekaj manj. Pred nami so tri težke tekme, pripraviti se moramo maksimalno,” je Miha Štebih pojasnil, kaj pomeni manjše število na treningih, nato pa zaupal še, čemu je namenjeno največ pozornosti: ”Prva dva dni smo trenirali predvsem vaje ena na nula, dva na dva, danes pa smo že poizkusili z uigravanjem sistema igre. Novi fantje so tako tudi videli, kak sistem se igra v reprezentanci. Jutri nas po vsej verjetnosti čaka še igra ob igralcu več, nato pa so pred nami že tekme.”

DSC_0183

V sredo bodo Risi opravili le en trening dopoldan, v četrtek pa jih že čaka prva tekma turnirja. Nasproti bo stala Japonska, s katero je Slovenija na zadnjem prvenstvu v Koreji minimalno izgubila. ”To je bila prva tekma na svetovnem prvenstvu. Imeli smo veliko več strelov na gol, se mi zdi, da je bilo razmerje 45 proti 16. Vendar nismo bili najbolj učinkoviti. Dobili smo dva poceni gola. To je že za nami. Gledamo naprej. Zdaj imamo priložnost, da se jim maščujemo,” o prvem nasprotniku pravi branilec Dukle Jihlave.

V petek sledi obračun z Belorusijo. ”Proti Belorusiji še nisem igral, ima pa vedno kakovostno ekipo. Ne vemo, s kakšno ekipo bo prišla. Govori se, da bodo le igralci iz beloruske ekstralige, saj v ligi KHL ni premora. V vsakem primeru gre za kakovostno zasedbo,” pravi Štebih o Belorusih, na koncu pa se je dotaknil še Avstrije: ”To je vedno derbi. Tekme so vedno zanimive, napete. Brez dvoma bo to težka tekma.”