V Mariboru se je začelo svetovno prvenstvo divzije I skupine B do 18 leta starosti. Slovenska izbrana vrsta je tekmovanje začela z odliko in za začetek s 5:3 ugnala Ukrajino.

Ukrajina : Slovenija 3:5 (0:3, 2:1, 1:1)
Maribor, Ledna dvorana, sodniki Chris Deweerdt – glavni sodnik, Yann Furet in Slawomir Szachniewicz – linijska sodnika.

Strelci: 0:1 Jezovšek (7.), 0:2 Jezovšek (Glavič, 8.), 0:3 Glavič (Grahut, 16.), 0:4 Orehek (Simšič, 29., SH1), 1:4 Mazur (Fadijev, 31., PP1), 2:4 Vorona (Nigmatuljin, 35.), 2:5 Drozg (42.), 3:5 Nigmatuljin (Gerasimenko, 46.)

Kazenske minute: Ukrajina 12; Slovenija 10.

Slovenija je na prvem obračunu svetovnega prvenstva do 18 leta starosti prekrižala palice z Ukrajino in začela tekmovanje po željah. Z zmago. Izbranci Roka Rojška so v prvi tretjini prikazali odlično igro, v sedmi minuti se je med strelce vpisal Žan Jezovšek, ki je znova udaril po vsega 80 sekundah igre. Tokrat je bil podajalec Gašper Glavič. Če je bil Glavič pri prvem zadetku podajalec, pa se je v 16. minuti sam vpisal med strelce. Še pred tretjim zadetkom je imel Jezovšek lepo priložnost za hat-trick, na voljo je imel kazenski strel, ki pa ga ni uspel spremeniti v zadetek.

V drugem delu igre so mladi risi povišali prednost na 4:0, vendar pa se nasproniki iz Ukrajine niso predali. V 31. minuti so znižali zaostanek na 1:4, štiri minuti zatem pa se približali na dva gola zaostanka. V zadnji tretjini je Jan Drozg poskrbel za vodstvo s 5:2, nasprotnikom pa je do konca le še uspelo ublažiti poraz. Pri Sloveniji je med vratnicami priložnost dobil Mark Vlahovič, ki je zbral 24 obramb. V ponedeljek se bo Slovenija pomerila proti Litvi.