24. avgust 2017, Bled – Mlada slovenska reprezentanca do 20 let se je, po enomesečnem premoru, v teh dneh ponovno zbrala na pripravah, ki bodo vse do sobote potekale v Ledeni dvorani Bled. Izbranci selektorja Gorazda Reklja bodo v tem času opravili pet treningov na ledu, vsaj toliko “suhih” treningov ter odigrali dve prijateljski tekmi proti izbrani vrsti Poljske.

Reprezentančni strokovni štab je na tokratne priprave povabil nekatere igralce, ki jih na julijskem zboru ni bilo. Kot je že takrat napovedal selektor Rekelj, želi v treh sklopih priprav pred svetovnim prvenstvom videti čim več igralcev. Tako so se te dni v reprezentančni pripravljalni bazi na Bledu zbrali tudi mladi hokejisti, ki se povabilu minuli mesec niso mogli odzvati, priložnost pa so prav tako dobili drugi kandidati za mlado izbrano vrsto, saj nekateri udeleženci prvega letošnjega zbora že trenirajo po svojih klubih v tujini.

Risi U20_avgust2017 - (1)_resize

V primerjavi s prvim letošnjim reprezentančnim zborom je program avgustovskih priprav nekoliko spremenjen, saj fante čakata tudi dva prijateljska obračuna s Poljsko. “Program bo temu prilagojen, bistvo pa bo priprava na tekme in na to, kako jih želimo odigrati.  Gremo iz priprav v priprave in vsak sklop je nadgradnja prejšnjega,” je tedaj napovedal glavni trener Gorazd Rekelj.

Slovenska reprezentanca do 20 let bo med 9. in 15. decembrom letos nastopila na svetovnem prvenstvu Divizije I skupine B, ki bo potekalo na Bledu. Naše mlade rise v tej skupini čakajo izbrane vrste Italije, Litve, Norveške, Poljske in Ukrajine.

Petek, 25. avgust 2017
18.00 Slovenija  U20 – Poljska U20

Sobota, 26. avgust 2017
12.00 Slovenija  U20 – Poljska U20

Vratarji 
PLAVCUroš
SOTLARLuka
KOGOVŠEKŽiga
Branilci 
KLOFUTARTine
KOROŠECGašper
JUGOVICJakob
PAVCPeter
BRUSNejc
URUKALOŽiga
PETEKNik
Napadalci 
KAPELRok
RAJSARPatrik
STRAŽIŠARMark
TIŠLARPatrik
BRGLEZNik
SODJAJaka
SVETINAErik
JERAMFilip
BOHINCMartin
SEVERMark
VIDICDomen
PROSTORAnže
CRNOVIČAljoša
PRETNARLuka