Mlada hokejska reprezentanca se je ponovno zbrala na Bledu. Po julijskem kampu je to že drugo poletno druženje mladih reprezentantov do 20 let. Po dveh dneh blejskih treningov pa sledi gostovanje na madžarskem, kjer bodo reprezentanti odigrali tri prijateljska srečanja s tamkajšnjo reprezentanco.

Gorazd Drinovec ponovno ne more računati na pomoč igralcev, ki že nastopajo v tujini. A to je že ustaljena praksa, na pripravah pa je ponujena možnost igralcem, ki si z dobrimi predstavami lahko zagotovijo mesto za pot na decembrsko svetovno prvenstvo divizije I v poljski Sanok.

 

Reprezentanti so se na Bledu zbrali že v nedeljo in opravili dva skupna treninga. Enak razpored jih čaka tudi danes, nato pa sledi pot na Madžarsko. Jutri bo reprezentanca v Budimpešti opravila večerni trening, naslednji dan pa jih čakata dve tekmi z domačo reprezentanco.  Tretji dvoboj bo odigran v četrtek dopoldan, nato pa sledi povratek v Slovenijo.

Razpored treningov in tekem na Madžarskem:

Torek, 27. avgust, 18.00 do 18.50 – trening

Sreda, 28. avgust, 09.40 – tekma Madžarska U20 : Slovenija U20

Sreda, 28. avgust, 18.40 – tekma Madžarska U20 : Slovenija U20

Četrtek, 29. avgust, 10.40 – tekma Madžarska U20 : Slovenija U20

Seznam reprezentantov za Madžarsko:

Vratarja – Žan Us (Triglav), Tomaž Trelc (Olimpija),

Branilci – Mihael Potočnik (Triglav), Jure Stan (Jesenice), Blaž Škrjanec (Triglav), Kristjan Čepon (Olimpija), Aleš Jeklič (Jesenice), Matic Govejšek (Maribor), Andraž Kompolšek (Olimpija), Jan Lampič (Triglav),
Napadalci – Jaka Podrekar (Jesenice), Aljaž Uduč (Olimpija), Tadej Snoj (Olimpija), Luka Vinčec (Maribor), Sebastjan Grošelj (Triglav),  Klemen Drozg (Olimpija), Vid Jazbec (Jesenice),  Adis Alagič (VSV), Matic Snoj (Olimpija), Tim Ograjenšek (Celje),  Sebastjan Hadžič (Jesenice),  Matic Zupanc (Celje).

Kapetansko oznako bo nosil napadalec Jaka Podrekar, njegova asistenta pa bosta branilca Mihael Potočnik in Jure Stan. 

Foto: Drago Cvetanovič