27. avgust 2017, Bled – Za mlado slovensko reprezentanco do 20 let je tudi drugi sklop priprav na decembrsko svetovno prvenstvo. Selektor Gorazd Rekelj je svojim izbrancem pripravil pet treningov na ledu, za konec priprav pa so mladi risi preizkusili svoje znanje v dveh dvobojih z vrstniki iz Poljske.

Reprezentanca se je nekoliko razlikovala od tiste, ki se je zbrala pretekli mesec. Nekateri igralci imajo že obveznosti v svojih klubih, zato je bil Gorazd Rekelj prisiljen vpoklicati nekaj novih imen. Vendar slovenski selektor mlade reprezentance v tem vidi le pozitivne stvari: »Na začetku teh priprav smo vedeli, da bo prišlo nekaj novih igralcev, da bodo morali nekateri novi igralci dobiti priložnost na avgustovskem zboru. To me sploh ne moti. Nasprotno, zelo rad vidim, da damo priložnost večjemu številu igralcev in da vidimo, kakšne so njihove prednosti in slabosti. Tako bomo lažje sestavili končno podobo reprezentance za decembrsko svetovno prvenstvo na Bledu.«

Tudi sam zbor mlade reprezentance se je nekoliko razlikoval od preteklega. Na petih treningih na ledu je bila pozornost že posvečena taktiki v sami igri, kar je bilo minuli petek in soboto tudi preizkušeno v praksi. Slovenska reprezentanca se je preizkusila z reprezentanco Poljske in obe tekmi tudi tesno izgubila.

Cveto-7433 (1280 x 853)

Mladi Risi so se veselili manjkrat kot njihovi nasprotniki

Petkov obračun je prinesel taktičen dvoboj in obračun dveh trdih obramb. Igralci obeh reprezentanc so težko prišli do priložnosti za dober strel, oba vratarja pa sta svoje delo opravila na visokem nivoju. Šele v zadnjem delu zadnje tretjine je poljski reprezentanci uspelo zadeti za vodstvo, kar je bilo dovolj za končno zmago.

Sobotni dvoboj je bil bolj odprt, manj discipliniran, več napak v igri pa je dajalo tudi več priložnosti za zadetke. Poljska je v vodstvo prišla že v prvi tretjini, vendar so risi hitro odgovorili, z zadetkom Nejca Brusa pa je tekma še dobila na zanimivosti. V drugem delu je gostom znova uspelo zadeti za vodstvo, v začetku tretje tretjine pa so si poljski hokejisti priigrali že dva zadetka prednosti. Obakrat so uspešno pospravili odbit plošček v gol Slovenije. Jaka Sodja je z nekaj sreče uspel izid znižati in domači reprezentanci vrnil upanje na uspeh. Tvegan poskus brez vratarja je Poljski nato dal možnost zadetka v prazno mrežo. V zanimivem obračunu so občasno zapele tudi pesti, srčnosti in borbenosti pa na obeh tekmah ni manjkalo.

»Tekmi s Poljsko sta potekali nekako po pričakovanju. Prvi obračun je bil taktično dobro odigran z obeh strani, saj je na celi tekmi padel le en gol. Obe reprezentanci sta tekmo v obrambi odigrali zelo dobro. Druga tekma se je precej razlikovala od prve, bilo je več nepredvidenih situacij, več izključitev in raztrgane igre. Izključitve so rušile naš ritem. Tako tekmo je težko nadzorovati. Lahko bi se rezultat obrnil tudi nam v prid, saj smo imeli v delih tekme prevlado v igri, vendar se na koncu ni izšlo,« je dogodke na dveh tekmah na kratko povzel Gorazd Rekelj.

Gorazd Rekelj je s potekom priprav zadovoljen

Gorazd Rekelj je s potekom priprav zadovoljen

Slovenska mlada reprezentanca se bo znova zbrala zadnji dan oktobra, ko bo začela s tretjim sklopom priprav, v katerem bo odigrala tudi turnir štirih reprezentanc. Gorazd Rekelj bo do takrat imel še polne roke dela, z opravljenim delom na zadnjem poletnem zboru pa je zadovoljen. »Seveda sem lahko zadovoljen s pripravami. Rezultat na pripravljalnih tekmah ni bil pomemben. Želeli  smo dobiti dobrega nasprotnika, »taprave« tekme, take, kot nas čakajo na svetovnem prvenstvu. Iz tega vidika so priprave potekale super. S pristopom igralcev in z doseženim na tem zboru smo vsi lahko zadovoljni, kar pa se tiče naše igre, pa jo bo potrebno še nadgraditi. Poljska je do sedaj odigrala sedem prijateljskih tekem, za nas pa sta bili to prvi tekmi,« je za konec povedal selektor slovenske reprezentance do 20 let.

Borbena dvoboja sta za mladimi hokejisi

Borbena dvoboja sta za mladimi hokejisti

Petek, 25. avgust 2017

Slovenija : Poljska 0:1
(0:0, 0:0, 0:1)

Ledena dvorana na Bledu. Gledalcev: 150. Sodniki: Pahor, Japelj, Javornik Bohinc.

Strelec: Zielinski (Zygmunt, 53.)

Kazenske minute: Slovenija 14 (6, 4,. 4), Poljska 14 (4, 2, 8),
Streli na gol: Slovenija 30 (10, 8, 12), Poljska 31 (8, 14, 9)

Slovenija: Sotlar, Kogovšek, Klofutar, Korošec, Jugovic, Pavc, Brus, Urukalo, Tavčar, Kapel, Rajsar, Stražišar, Tišlar, Brglez, Sodja, Svetina, Jeram, Sever, Vidic, Prostor, Crnovič, Pretnar. Trener: Gorazd Rekelj.

Dela vratarjem ni manjkalo

Dela vratarjem ni manjkalo

Sobota, 26 . avgust 2017

Slovenija : Poljska 2:4
(1:1, 0:1, 1:2)

Ledena dvorana na Bledu. Gledalcev: 150. Sodniki: Černe, Čamdžič, Franc, Čertanec.

Strelci: Jožwik (Prusak, 11.), 1:1 Brus (Kapel, 14., PP1), 1:2 Jožwik (Bernacki, Prusak, 32.) 1:3 Olsezewski (Michalowski, Jeziorski, 48., PP1), 2:3 Sodja (Korošec, 53., PP1), 2:4 Jeziorski (60., EN)

Kazenske minute: Slovenija 49 (4, 8 + 10 (Rajsar), 7 + 20 (Klofutar)), Poljska 34 (10, 4, 10 + 10 (Jeziorski))
Streli na gol: Slovenija 41 (14, 11, 16), Poljska 35 (6, 16, 13)

Slovenija: Plavc, Kogovšek, Klofutar, Korošec, Jugovic, Pavc, Brus, Urukalo, Tavčar, Kapel, Rajsar, Pretnar, Tišlar, Brglez, Sodja, Svetina, Crnovič, Sever, Vidic, Prostor. Trener: Gorazd Rekelj.