21. april 2017, Bled – Zadnji tekmovalni dan na svetovnem prvenstvu Divizije I-B do 18 let bo obenem tudi dan odločitve za mlado slovensko reprezentanco U-18, saj se po štirih tekmah, s tremi zmagami in enim porazom ter skupno devetimi točkami nahaja na prvem mestu prvenstvene lestvice. Točko manj ima Avstrija, ki je v to skupino svetovnega hokeja nazadovala na lanskem svetovnem prvenstvu.

Mladi risi so pred današnjo zadnjo tekmo proti reprezentanci Ukrajine v celoti gospodarji svoje usode. Zmaga po rednem delu bi pomenila nesporno prvo mesto na prvenstvu, osvojitev zlate medalje in najpomembnejše – uvrstitev v Divizijo I-A svetovnega hokeja. V primeru drugačnega razpleta današnje tekme slovenske izbrane vrste, pa bo za potrebno čakati še izid večerne tekme med Avstrijo in Japonsko.

Prostora za taktiziranje ni. Mladi risi so odločeni, da gredo na zmago. Ta bi pomenila ponovitev uspeha slovenske mlade reprezentance iz sezone 2012/13, ko je ta zadnjikrat nastopala v drugi kakovostni skupini svetovnega hokeja v tej starostni kategoriji.

Slovenski hokejisti si na odločilni tekmi, ki se bo pričela ob 16.30, želijo bučne podpore s tribun, zato danes popoldne vsi toplo vabljeni na Bled!

Neposredni prenos tekme bo na YouTube kanalu Video2go.live.