Mlada slovenska reprezentanca je danes pričela s pripravami na svetovno prvenstvo, ki jih čaka že ta konec tedna v francoskem Amiensu. Glavni trener Gorazd Drinovec je svojim varovancem v prvem dnevu skupnih priprav namenil dva treninga, enak program pa mlade hokejista čaka tudi jutri. Čas hitro beži, zato je bilo potreba za delo poprijeti zelo hitro.

Dopoldanski trening je bil izpeljan v nekoliko okrnjeni zasedbi, saj je iz opravičljivih razlogov manjkalo kar nekaj reprezentantov. A slika se je spremenila že popoldan, ko je garderobo naših mladih risov zajel že pravi delovni vrvež, vse skupaj pa se je kasneje preneslo na ledeno ploskev. Trenutno v reprezentanci še ni hokejistov, ki prihajajo iz tekmovanj na švedskem, a na treningih v blejski dvorani se bodo soigralcem pridružili že jutri. Trener Drinovec je nekaj več odmora namenil vratarju Luki Gračnarju in obolelemu Petru Bizalju.

Ob vedrem vzdušju mladeniči izžarevajo veliko željo po nastopu na prvenstvu. Smo sredi sezone in pripravljenost hokejistov ni vprašljiva. Zato se več pozornosti na treningih posveča uigranosti, eksplozivnosti, hitrosti in učinkovitosti v posameznih situacijah na ledu. Trenerski dvojec je za ta namen pripravil številne bolj ali manj zahtevne vaje, ki se bodo skozi pripravljalni cikel stopnjevale in nadgrajevale. Večjih težav v reprezentanci ni, tiste manjše, ki se pojavljajo sproti, pa tehnično osebje hitro in učinkovito odpravi. Večerni trening slovenskih hokejskih upov pa si je ogledal tudi sekretar HZS, g. Dejan Kontrec.

Pripravljenost in taktične zamisli bodo člani reprezentance preizkusili v sredo, na prijateljskem srečanju v Zagrebu, proti vrstnikom s Hrvaške. Tekma bo ob 20.00 v zagrebški velesejemski dvorani. Pred odhodom pa bodo člani reprezentance predstavili svoje načrte in pričakovanja pred svetovnim prvenstvom v Franciji. Tiskovna konferenca bo organizirana ob 12.00 v sejni sobi blejske ledene dvorane.