V torek je bila na Bledu odigrana druga tekma četrfinala med domačimi hokejisti in Celjem. Gostje so do zmage prišli v podaljšku in izsilili tretjo tekmo, ki bo odločala o potniku v polfinale.

HKMK Bled : HK Celje 2:3 (0:0, 1:2, 1:0, 0:1) – po podaljšku
Bled, Ledena dvorana, sodniki Škofic, Markizeti, Bohinc.

Strelci: 0:1 Kastelic (Ograjenšek, 34.), 1:1 Te. Burazin (Kovačec, Ulamec, 37., PP1), 1:2 Jezovšek (Mercina, 40.), 2:2 Kaimel (Vodnjov, Ma. Potočnik, 44.), 2:3 Mercina (Ogrizek, 63.)

Kazenske minute: Bled 6, Celje 12.

Prva tekma četrtfinala med tekmecema je zanesljivo pripadla Blejcem, ki so v gosteh slavili zmago s 6:2 in imeli lepo popotnico, da se pred domačimi navijači prebijejo v polfinale. Obe ekipi sta tokrat bili bolj osredotočeni na obrambne naloge, prva tretjina se je tako končala brez zadetkov.

150210_Bled-Celje1_HKMKBled

V drugem delu je Celje v vodstvo popeljal Nejc Kastelic, tri minute zatem je sledil domač odgovor, za izenačenje je poskrbel Tevž Burazin. Že ko je kazalo, da bo tudi po dveh tretjinah rezultat izenačen, je v 40. minuti udaril Žan Jezovšek. Domačim hokejistom ni preostalo drugega, kot da se podajo v lov na izenačenje. Do tega so prišli v 44. minuti, med strelce pa se je vpisal Klemen Kaimel. Do konca rednega dela nobena ekipa ni uspela doseči zadetek, kar je pomenilo, da bo zmagovalca odločil podaljšek. V tem pa so bili uspešnejši Celjani, zmagoviti gol je dosegel Miha Mercina. S tem bo zadnjega potnika v polfinale dala tretja tekma, ki bo prihodnjo sredo v Celju.

Foto: HKMK Bled