Celjski hokejisti so še zadnji polfinalisti članskega državnega prvenstva Slovenije. V tretji odločilni tekmi četrtfinala so na domačem ledu visoko premagali blejske hokejiste. V preteklih dveh srečanjih domača ledena ploskev ni dajala prednosti, saj sta obe ekipi zmago osvojili na gostovanju. To pot pa je bilo drugače in Celje je prepričljivo osvojil pomembno zmago.

DSC_6463

Prva tretjina sicer ni kazala na takšno razliko. Domači so veliko napadali in bili nevarnejši, Bled pa je igral s poudarkom na obrambi in iskal možnosti v protinapadu. Celje je sicer zelo hitro povedlo, že v tretji minuti je zadel Aljaž Ogrizek, a v nadaljevanju ni bilo pravega orožja v celjskem napadu, da bi terenska premoč prinesla tudi višjo prednost. Aljaž Ogrizek je v 13. Minuti uspel le prebiti obrambo Bleda, a je udarec hitro vrnil Martin Potočnik. Za nekaj več celjskega naskoka pred prvim odmorom je poskrbel veteran Tomi Hafner.

V drugi tretjini je bilo razmerje na ledu podobno, a Celje je bilo veliko bolj učinkovito. Praktično v prvem napadu druge tretjine se je mreža Bleda že tresla. Počasi in zanesljivo so celjski hokejisti gradili neulovljivo prednost in si do konca druge tretjine priigrali resnično visoko prednost. S šestimi zadetki v le eni tretjini so Bledu pobegnili na osem zadetkov prednosti in polfinale se je pošteno nasmihal Celjanom.

DSC_6681

V zadnji tretjini so bili Blejci boljši nasprotnik, saj so domači precej popustili in pobudo prepustili gostom. Blejci so to izkoristili in zaostanek nekoliko znižali. Z končni izid in piko na i pa je poskrbel Nim Grahut, ki je zadel ob igralcu več na ledu.

HK Celje : HK MK Bled 10:3
(3:1, 6:0, 1:2) – četrtfinale DP, izid v zmagah 2:1

Celje, dvorana v mestnem parku. Gledalcev: 100. Sodniki: Lešnjak, Zgonc, Črtanc.

Strelci: 1:0 Ogrizek (Kastelic, 3.), 2:0 Ogrizek (Hafner, 13.), 2:1 Potočnik Ma. (Burazin Te., 15.), 3:1 Hafner (Klavžar, Kuzman, 19.), 4:1 Ribič (Hafner, Ogrizek, 21.), 5:1 Kastelic (Jezovšek, Ogrizek, 25.) 6:1 Jezovšek (Ograjenšek, Knez, 27., PP1), 7:1 Klavžar (Zupanc, Knez, 31.), 8:1 Kastelic (Ograjenšek,  36.), 9:1 Jezovšek (Hafner, Ogrizek, 38.), 9:2 Kaimel (Kovačec, 42.), 9:3 Burazin Ta. (Vurnik, Potočnik Ma., 52., PP1) , 10:3 Grahut (Ograjenšek, Mercina, 55., PP1)

Kazenske minute: Celje 16, Bled 16

Foto: Boris Pavlović/HK Celje