V minulem vikendu, sta se končala zadnja dva izmed štirih izločilnih turnirjev, za novoustanovljeni pokal v kategoriji kadetov do 16 let. Pod okriljem EU in programa Erasmus plus, je na štirih turnirjih nastopilo 16 ekip iz sedmih držav.

Na prvem turnirju v Madžarskem Kaposvaru, so slavili domačini, ekipa Fehervar AV19 je v podaljšku premagala Jeseničane, ki so tako zasedli 2. mesto, tretje mesto je osvojila ekipa LA Stars Vienna Tigers, četrti so bili HK Stari Grad Vukovi Sarajevo.

Drugi turnir je potekal v nemškem Münchnu, zmagali so EAC Junior Capitals iz Dunaja, pred UTE Budapest, HK Olimpijo, zadnji pa so bili prav domačini, EHC München e.v.

Tretji turnir je potekal v Ljubljani, dvorani Tivoli in Zalog sta gostili zmagovalce turnirja MAC Budapest, na drugem mestu so turnir končali gostje iz Zagreba pod imenom KHL Medveščak, tretji so bili gostitelji HK Slavija junior, na zadnjem mestu pa so končali gostje iz avstrijske štajerske, LLT Stmk. Süd Graz99ers.

Zadnji izmed turnirjev, hkrati tudi najuspešnejši za slovenske ekipe se je odvijal v avstrijskem St. Pöltnu, kjer so bili zmagovalci ekipa HK Triglav iz Kranja, pred EC Red Bull Salzburg, tretji so bili Madžari iz Miskolca, četrta pa selekcija južne Tirolske iz Italije.

Triglavani so s povprečno najmlajšo ekipo izmed vseh 16-ih, premagali vse tri svoje tekmece in se tako s polnim izkupičkom točk uvrstili na finalni turnir, ki bo potekal med 9. in 12. aprilom 2015 v Salzburgu. Njihovi tekmeci bodo še preostali zmagovalci turnirjev, madžarska Fehervar AV19 in MAC Budapest, ter avstrijski EAC Junior Capitals iz Dunaja.

Matjaž Tavčar