26. julij 2018, Ljubljana – Vodstvo Hokejske zveze Slovenije je danes bilo s strani Matjaža Kopitarja obveščeno, da le ta zaradi svojih obveznosti pri NHL ekipi Los Angeles Kings ne more prevzeti nalog glavnega trenerja slovenske moške članske hokejske reprezentance.

Vodstvo LA Kings je Matjaža Kopitarja, ki v omenjenem klubu opravlja naloge glavnega pro-oglednika (t.i. skavta) za Evropo, namreč danes obvestilo, da ne da soglasja k imenovanju na mesto selektorja risov in sklenitvi pogodbe s HZS.

“Ko me je vodstvo HZS kontaktiralo, da bi se vrnil na mesto selektorja članske hokejske reprezentance in po prvih pogovorih, je vse kazalo, da res ne bo večjih težav pri sklenitvi novega sodelovanja. Žal, pa se je kasneje, po mojem obisku Los Angelesa, izkazalo, da do sodelovanja s HZS ne bo moglo priti. Že prej sem namreč sprejel službo pri organizaciji LA Kings. Izziv, biti glavni pro-skavt za Evropo, je velik. Po pogovorih z vodstvom LA Kings smo ugotovili, da bo moj obseg dela precej obsežen. To bi mi onemogočilo maksimalno opravljanje selektorske službe, saj reprezentanci ne bi mogel nuditi 100% podpore in predanosti. Prav to pa je eno izmed mojih glavnih načel pri vodenju, saj od igralcev oz. ekipe zahtevam 100% predanost. Tega ne bi mogel zahtevati, če sam tega ne bi bil zmožen storiti. Zato je odločitev sicer težka, a bolje je, da se nov list obrne zdaj in v celoti, kot da bi kasneje ugotovili, da moji zadolžitvi enostavno nista, gledano časovno, združljivi. Novi vodstveni ekipi in fantom želim vso srečo pri novih izzivih, ki so pred njimi”, je ob tem povedal Matjaž Kopitar.

Hokejska zveza Slovenije obžaluje, da kljub doseženemu načelnem soglasju v začetku meseca junija, ko se je zdelo, da omenjene obveznosti ne bodo ovira, sodelovanje z Matjažem Kopitarjem ni možno. Vodstvo slovenske krovne organizacije bo nemudoma začelo z iskanjem novega selektorja članske izbrane vrste.