Boji v INL se nadaljujejo, za slovenske ljubitelje hokeja pa je najbolj zanimivo v kvalifikacijskih skupinah A in B, kjer se ekipe borijo za tri prosta mesta v končnici. V sobotnih obračunih se je borilo pet slovenskih ekip. Do zmag sta prišla v skupini B Maribor in v skupini A Jesenice.  

 

Team Jesenice : HC Merano 5:3
(2:1, 1:2, 2:0)

 

Strelci: 0:1 Cainelli (Desmet, 3.), 1:1 Sefič (Rajsar, Manfreda, 10.), 2:1 Sodja (Sefič, 11.), 3:1 Sefič (Dolinšek, Sodja, 26.), 3:2 Grandi (Mitterer, Faggioni, 30.), 3:3 Laliberte (Desmet, 40.), 4:3 Dolinšek (Sefič, Sodja, 46.), 5:3 Zupančič (Sefič, Dolinšek, 48.)

 

Jeseničani so doma pričakali italijanske predstavnike, proti katerim so nedolgo nazaj v podaljšku že izgubili. In tudi tokrat so gosti, po hitri akciji, povedli že v uvodu v tekmo. Jesneičani so prevzeli pobudo, v napadih pa prišli do vodstva po zadetkih Davida Sefiča in Urbana Sodja. V drugem delu so Železarji nadaljevali v ostrem tempu, po novem zadetku Davoda Sefiča pa prišli na lepo prednost dveh zadetkov. To pa so hokejisti Merana do konca drugega dela uspeli izničiti. V tretji tretjini se je bil oster boj, v katerem so bili domači boljši in bolj zbrani. Po zadetku Jureta Dolinška in Anžeta Zupančiča so si zagotovili prednost, ki je do konca niso izpustili iz rok. Jeseničani so si tako priborili pomembno zmago v borbi za končnico.

 

VEU Feldkirch : HK Celje 14:1
(3:0, 6:0, 5:1)

Strelci: 1:0 Maier (Novak, Fekete, 6.), 2:0 Draschkowitz (Romanenko, Breuß, 6.), 3:0 Draschkowitz (Winzig, Tomasek, 7.), 4:0 Tomasek (Müller, Colleoni, 23., PP1), 5:0 Draschkowitz (Müller, Winzig, 30.), 6:0 Breuß (Draschkowitz, 32.), 7:0 Schennach (Scheiber, Grabher Mayer, 36.), 8:0 Essman (Breuß, Draschkowitz, 37.), 9:0 Maier (Novak, Romanenko, 37.), 9:1 Kastelic (Mercina, 47.), 10:1 Maier (Novak, Fekete, 51.), 11:1 Schennach (Grabher Mayer, 51.), 12:1 Fekete (Maier, Bock, 58., SH1), 13:1 Scheiber (Schennach, Grabher Mayer, 59.), 14:1 Colleoni (Winzig, Tomasek, 59., PP1)
Dolga pot in zveneči nasprotnik sta bila prevelik zalogaj za mlado celjsko ekipo. Feldkirch skozi 60 minut igre ni dopustil nobenih možnosti svojim nasprotnikom. Z napadalno igro je celjskim hokejistom delal preveč težav v obrambi, ki so zelo redko poskušali z akcijami v napadu. Kljub redkim poskusom so na začetku tretje tretjine zadeli, strelec pa je bil Nejc Kastelic. Jutrišnji nastop proti Meranu bi lahko prinesel več veselja v mlado celjsko ekipo.

HK Playboy Slavija : EHC Bregenzerwald 0:2
(0:1, 0:1, 0:0)

Strelca: 0:1 Glanznig (Judex, Haidinger, 12.), 0:2 Waldhauser (Kauppila, 26.)

Derbi kvalifikacijske skupine B je postregel s ponovitvijo lanskoletnega finala tega tekmovanja in upravičil vlogo derbija v skupini. Gosti so bolje začeli in bili v prvem delu bolj pri strelu. To se je odrazilo tudi na rezultatu in po prvem delu so domači zaostajali za zadetek. V drugi tretjini se je slika nekoliko obrnila in več priložnosti je bilo na strani Slavije. Žal pa je že v šesti minuti druge tretjine gostom uspelo prednost podvojiti in to prednost ohraniti do konca drugega dela. V tretji tretjini je Slavija napadla z vsemi orožji, zamujala tudi zelo lepe priložnosti, nikakor pa ni našla poti mimo razpoloženega vratarja Bregenzerwalda Oskarja Östlunda. Izid se ni spremenil in Bregenzerwald je iz Zaloga odšel s pomembno zmago.

HDK Maribor : HK MK Bled 5:0
(0:0, 1:0, 4:0)

Strelci: 1:0 Vučurevič (Kuzman, 39., SH1), 2:0 Kuzman (Sotlar, 41.), 3:0 Vučurevič (Ahmetovič, Krajnik, 44., PP1), 4:0 Kelc (Nemeček, Vinčec, 45.), 5:0 Sotlar (Kelc, Kuzman, 53.)
Edini slovenski obračun to pot je bil v Mariboru. Domači Lisjaki so gostili blejske hokejiste. V izenačeni prvi tretjini ni bilo zadetkov, v zapisnik sta bili zapisani le po ena mala kazen na vsaki strani. Tudi druga tretjina je potekala podobno. Nekaj prednosti je bilo pri domačih, ki so si skozi srečanje ustvarili več lepih priložnosti, za prvo spremembo izida pa je psorkbel Nemanja Vučurevič, ki je ob igri z igralcem manj domači prinesel majhno prednost pred odločilnim tretjim delom. V tem delu pa so Lisjaki v vsega štirih minutah kar trikrat zadeli in vprašanje zmagovalca ej dobilo svoj odgovor. Ob koncu je veteran pri Mariboru Mitja Sotlar postavil končni izid, s tem pa Lisjaki ostajajo v igri tudi za mesto v končnici.