V Ljubljani se bodo na ledeni plošči dvorane Tivoli ponovno pomerile legende slovenskega hokeja. Večni rivali Olimpije in Jesenic bodo palice tudi tokrat prekrižali v dober namen in izkupiček srečanja namenili za terapije triletnega Jakca, ki ima cerebralno paralizo.

Od nekdanjih jeseniških hokejistov so se klicu na pomoč odzvali Luka Rebolj, Borut Vukčevič, Gaber Klinar, Boris Kunčič, Peter Rožič, Aleš Sodja, Miha Rebolj, Klemen Kobal, Milan Hafner, Edvin Karahodžič, Ivo Jan, Milan Zrnič, Senad Kovačevič, Andrej Razinger in Janez Tušar, iz ekipe Olimpije pa bodo na ledu Luka Simšič, Bojan Zajc, Robert Ciglenečki, Jože Kovač, Žiga Mirtič, Samo Kumar, Andrej Vidmar, Marjan Gorenc, Luka Žagar, Dejan Kontrec, Mare Kumar, Ildar Rahmatulin, Igor Beribak, Tomaž Vnuk, Rok Rojšek, Matevž Cerar in Gregor Polončič.

Dogajanje bosta komentirala humorista in imitatorja Jure Mastnak in Tadej Bricelj, navijače bodo bodrile simpatične Ice Ladies, za zabavni del prireditve bo tokrat poskrbela še drsalna skupina Lucky Lookers on Ice, v kateri pod vodstvom Luke Klasinca ustvarjajo bivši in še aktivni umetnostni drsalci, vaditelji drsanja in animatorji na ledu. Obiskovalce čakajo tudi nagradne igre in vrsta zanimivih presenečenj.

Prva ura prireditve bo namenjena predvsem najmlajšim obiskovalcem. Lucky Lookers on Ice jim bodo uprizorili drsalno pravljico z obiskom Božička, sledile bodo kratke tekme malčkov U6 in U8 ekip Jesenic, Olimpije, Triglava in Bleda, hokejska tekma veteranov pa se bo začela ob 18. uri.

Organizator dogodka je Fundacija Jakec in čarobna lučka, ustanova za pomoč otrokom s cerebralno paralizo. Izkupiček bo namenjen plačilu terapij malega Jakca, ki je bil prav s pomočjo sredstev, zbranih na pomladanskih humanitarnih hokejskih srečanjih, deležen strnjenih terapevtskih obravnav v slovaškem terapevtskem centru Adeli, kjer je dosegel neverjeten napredek. Želja Jakčevih staršev je, da bodo s terapijami, ki dečka vodijo do prvih samostojnih korakov, lahko nadaljevali tudi v naslednjem letu.

Vstopnice po ceni 6 EUR so že v prodaji na Petrolu ter na spletnem in ostalih Eventim prodajnih mestih.