Nedavni humanitarni derbi hokejskih legend Jesenic in Olimpije so pospremili pozitivni odzivi hokejskih navdušencev in ostalih obiskovalcev, ki so v Halo Tivoli prišli zaradi humanitarne narave dogodka ali zgolj iz radovednosti in zanimivega zabavnega programa. Fundacija Jakec in čarobna lučka, ustanova za pomoč otrokom s cerebralno paralizo, zato v sodelovanju s hokejisti, Hokejsko zvezo Slovenije in Občino Jesenice vabi na povratno dobrodelno tekmo.

Legendarni hokejski ekipi se bosta v jeseniški Podmežakli pomerili v torek, 15. aprila, ob 18. uri.

Športno dogajanje bo ponovno začinjeno s humorjem voditeljev Jureta Mastnaka in Tadeja Briclja, obiskovalce pa bodo dodobra razgreli še navijaška skupina Ice Ladies, Teater Ponorelii, člani Drsalnega kluba Jesenice, Hišni ansambel Avsenik, Folklorna skupina Juliana in igralski ansambel Gledališča Toneta Čufarja Jesenice. Humanitarni  dogodek bodo organizatorji zaključili s častnim sprejemom jeseniških olimpijcev in slovenske hokejske reprezentance, ki bo le nekaj ur  po sprejemu odpotovala na svetovno prvenstvo v Južno Korejo.

Humanitarni_hokej_6915_foto_Bostjan_Majcen

Večji del izkupička humanitarnega hokejskega derbija bo tokrat namenjen mali Tii z Jesenic. Deklica se je rodila z gensko napako, brezposelna starša pa sama ne zmoreta najti pomoči in ji zagotoviti terapij, s pomočjo katerih bi v svojem razvoju lahko čim bolj napredovala. Fundacija Jakec in čarobna lučka zbrana sredstva sicer namenja tudi terapijam malega Jakca s cerebralno paralizo, nakupu terapevtskih naprav ter izobraževanju terapevtov.

Vstopnice po ceni 6 eur bodo kmalu na voljo na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Pošte Slovenije  in na prodajnih mestih Eventima.

Foto: Boštjan Majcen