22.april 2016, Katovice – Slovenska hokejska reprezentanca je danes ob 14.00 zadrsala na led dvorane Spodek v Katovicah, osrednjega prizorišča svetovnega prvenstva v hokeju na ledu skupine A v diviziji I. Selektor Nik Zupančič je skupaj s svojimi pomočniki preizkusil nekatere podrobnosti, ki bodo na jutrišnji tekmi prišle še kako prav.

Rise jutri ob 13.00 čaka otvoritvena tekma tega prvenstva. Nasprotnik bodo Japonci, reprezentanca, ki je pred nekaj dnevi občutila moč slovenske igre. Na Jesenicah so bili prepričljivo poraženi. Ampak jutri je na sporedu nova tekma, kjer razmerje moči na pripravljalnem obračunu ne šteje kaj dosti. Morda je majhna psihološka prednost na strani slovenske izbrane vrste, na ledu pa bo potrebno pokazati vse tisto, kar so slovenski oklepniki pokazali na Jesenicah in dodati še malo tistega, kar od vsakega igralca posebej zahteva nastop na svetovnem prvenstvu.

Notranjost Spodek Arene

Notranjost Spodek Arene

Seveda se tega zavedajo vsi v slovenskem taboru. Čeprav igralci niso bili ravno navdušeni nad ledom, ki je nekako “težak”, pa se zavedajo, da bodo razmere za obe ekipi enake. Japonce bo potrebno nadigrati, se odzvati na njihov način igre, v odgovoru pa doseči kakšen gol več. Japonci za našo reprezentanco seveda niso neznanka. Do sedaj so odigrali 14 medsebojnih srečanj, prvo davnega leta 1997 v Talinu na svetovnem prvenstvu skupine C, kjer je slovenska reprezentanca slavila zmago s 4:1. Zadnja tri medsebojna srečanja so bila prijateljska in vsa odigrana na Jesenicah. Medtem, ko so Risi zadeli 12 krat (po štirikrat na tekmo), je Japoncem to uspelo le enkrat. Japonci so zabeležili sicer le tri zmage v medsebojnih obračunih s Slovenci, ampak zadnjo ravno na uvodni tekmi svetovnega prvenstva v Koreji, ko so slavili z 2:1.

Trije mladi hokejisti so prepričani, da ledena površina ne bo vplivala na igro Slovenije, ki bo morala pokazati vse tisto kar zna in vprašanja o zmagovalcu ne bo. V videoizjavah so svoja pričakovanja zaupali novinca na članskih svetovnih prvenstvih Žiga Pešut in Gregor Koblar ter Ken Ograjenšek, ki je vrvež članskega prvenstva spoznal lani med Elito v Ostravi:

Fotogalerija