Na olimpijskih igrah v Sočiju je bil petek v znamenju slovesnega odprtja iger, s katerim so se tudi uradno začele. Na štadionu Fišt so se predstavili tudi slovenski športniki in športnice, na čelu katerih je bil kapetan Tomaž Razingar.

Dopoldan je bil rezerviran za trening, pri igralcih in tudi navijačih pa je nato nestrpnost čez dan naraščala. To niti ne čudi, saj je bilo proti večeru vse v znamenju slovesnega odrtja zimskih olimpijskih iger. Te so se začele nekaj po 17. uri po slovenskem času, medtem ko je v Sočiju že odbila 20. ura. Nedolgo zatem se je začel mimohod držav, ki nastopajo na igrah, seveda pa je v Sloveniji doživel vrhunec nekaj minut čez 18. uro, ko je na čelu slovenske odprave z zastavo stopil kapetan hokejske reprezentane Tomaž Razingar, za njim pa še preostali hokejisti in športniki ter športnice, ki bodo zastopale slovensko barvo!

V soboto bodo izbranci Matjaža Kopitarja, ki med igralci čaka le še na svojega sina Anžeta, prvič opravili trening tekmo. Nasprotnik bo Avstrija.[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/5977803234484003169?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]

Vir foto: Facebook