Na izvršnem odboru Olimpijskega komiteja Slovenija je bil za zastavonošo olimpijske reprezentance Slovenije izglasovan kapetan slovenske hokejske reprezentance Tomaž Razingar.

Slovenija se je lanskega februarja na kvalifikacijskem turnirju v Vojensu zgodovinsko uvrstila na olimpijske igre, ki bodo na sporedu letošnjega februarja v ruskem Sočiju. Otvoritvena slovesnost bo na sporedu 7. februarja, na kateri bo imel kapetan Risov Tomaž Razingar izjemno čast, saj bo kot prvi, ko bodo poklicali Slovenijo, vkorakal na štadion s slovensko zastavo v rokah.

”To je brez dvoma velika čast, vendar pa bi si vseh 25 fantov, ki smo bili na kvalifikacijah v Vojensu kot tudi preostali športniki, zaslužilo, da imajo zastavo v svojih rokah. Kvalifikacije, na katerih smo se uvrstili na olimpijske igre, bodo vedno ostale v posebnem spominu, saj smo prvič postali del hokejske družine. Tudi v Sočiju bomo skušali presenetiti kakšno izmed večjih reprezentanc. Vemo, da bo težko, saj gre za same velikane,” je po novici, da bo nosil zastavo, sporočil Raza.

Slovenska reprezentanca za Soči:

Vratarji:
Robert Kristan, Andrej Hočevar, Luka Gračnar

Branilci:
Blaž Gregorc, Žiga Pavlin, Andrej Tavželj, Aleš Kranjc, Klemen Pretnar, Mitja Robar, Sabahudin Kovačevič, Matic Podlipnik

Napadalci:
Žiga Jeglič, Rok Tičar, Robert Sabolič, Marcel Rodman, Jan Urbas, Jan Muršak, Aleš Mušič, Boštjan Goličič, Anže Kopitar, David Rodman, Žiga Pance, Tomaž Razingar, Miha Verlič, Anže Kuralt