HZS je vložila kandidaturo za člana Sveta IIHF

 

Kandidat HZS za člana Sveta Mednarodne hokejske Federacije (IIHF) je dr. Slavko Ažman.

 

Danes je predsedstvo Hokejske zveze Slovenije na korespondenčni seji potrdilo kandidaturo doktorja metalurških znanosti in dolgoletnega hokejskega delavca 65-letnega Slavka Ažmana za svojega kandidata na prihajajočih volitvah v Svet (Council) Mednarodne hokejske Federacije (IIHF). Volitve bodo na dnevnem redu 24. septembra 2012 na pol-letnem kongresu Mednarodne hokejske Federacije v Tokiu.

 

Doktor Slavko Ažman, nesporno izjemen strokovnjak na svojem profesionalnem področju, inovator in prejemnik številnih nagrad ter nekdanji hokejski vratar in predsednik Hokejskega kluba Acroni Jesenice, bo velik doprinos k delovanju Sveta IIHF in razvoju svetovnega hokeja. S svojim širokim znanjem, predvsem pa izkušnjami in potrpežljivostjo uživa izjemen ugled med slehernim poznavalcem slovenskega hokeja tako doma, kot v tujini. Na njegovo pobudo je najprej jeseniški, nato pa še ljubljanski hokejski klub zaigral v avstrijski ligi EBEL, ligi pa sta se tudi z njegovo pomočjo pridružila še kluba iz Madžarske in Hrvaške.

 

Sicer pa je dr. Slavko Ažman pri 15 letih pričel trenirati veslanje in dosegel številna odličja v različnih veslaških panogah. Med tem je kot vratar igral pri HK Bled, oba športa pa 10 oziroma 5 let pozneje zapustil in se povsem posvetil študiju. Pozneje je bil zadolžen za razvoj mladinskega hokeja na Bledu, leta 2000 je kot predstavnik največjega pokrovitelja postal član predsedstva kluba Acroni Jesenice in v nadaljevanju predsednik kluba. Bil je tudi član predsedstva Hokejske Zveze Slovenije.

 

Dr. Ažman je poročen in ima tri visokošolsko izobražene otroke – Slavka, Miloša in Vesno. Odlično govori nemško, angleško in italijansko.

 

“ Zahvaljujem se za izkazano zaupanje in prisegam, da bom deloval pošteno in z vsem svojim znanjem doprinesel v prid nadaljnjega razvoja tako slovenskega, kot mednarodnega hokeja na ledu,” je po nominaciji dejal dr. Slavko Ažman.