V sredo zjutraj  je v 67. letu  starosti  preminil  zaljubljenec v šport in dolgoletni  hokejski  delavec  dr. Slavko Ažman.

Dr.  Slavko  Ažman se  je rodil na Bledu ter se v  mladosti ukvarjal  z veslanje, nogometom in hokejem. Po šolanju na jeseniški gimnaziji se je posvetil študiju metalurgije, diplomiral leta 1976, nato pa leta 1990 opravil magisterij, osem let kasneje pa je postal doktor znanosti. Kot izjemen strokovnjak iz področja metalurgije bil cenjen tako doma kot v tujini. Poleg strokovnih izzivov pa je bil zaljubljen v šport. Kljub napornemu delu v Acroniju je leta 2000 prevzel odgovorno funkcijo predsednika Hokejskega kluba Acroni Jesenice. Klub je v njegovem obdobju predsednikovanja po krizi začel z uspešnim vzponom.

Dr. Slavko Ažman je delu v klubu posvečal ves prosti čas. V klubu je s svojo skromnostjo, delavnostjo,  predvsem  pa  z izjemno poštenim  odnosom  do igralcev in  najožjih sodelavcev ustvaril izjemne odnose, ki  so morali  prinesti  tudi  izjemne  rezultate. Klub je bil v njegovem  mandatu  zgledno  urejen in  stabilen.  Vedno si je vzel čas za pogovor z  igralci in  strokovnimi  sodelavci, znal je umiriti strasti, ter tudi ob neuspehih stati ob igralcih in strokovnemu vodstvu.

V času njegovega predsednikovanja je klub osvojil najprej drugo mesto v Mednarodni hokejski ligi (sezona 2003/2004), nato pa že v naslednji  sezoni po desetih letih odmora osvojil tudi naslov državnih prvakov ter prvakov Mednarodne hokejske  lige in to v sezoni, ko ekipa ni doživela niti  enega  poraza, odigrala pa petdeset tekem! Naslov državnih prvakov je bil nato osvojen tudi  v sezoni  2005/2006.

V tej  sezoni  je  dr. Slavko  Ažman  tudi  vzpostavil prve kontakte  z  vodstvom lige EBEL na turnirju  za  Kontinentalni pokal na Jesenicah . Februarja 2006 je sicer zaradi velike prezasedenosti  na  delovnem  mestu  odstopil  kot  predsednik, vendar pa je vse do konca sezone pomagal v upravnem odboru kluba in tudi sodeloval pri vključitvi HK Acronija kot prve slovenske ekipe v razširjeno avstrijsko  prvenstvo.  Dr. Slavko Ažman je uspešno deloval tudi v organih Hokejske zveze Slovenije, kjer je tako  kot v klubu pustil izjemno sled.

Hokejska zveza Slovenije izreka sožalje svojcem.