Kadar je v slovenskem hokeju govora o rivalstvu, to pomeni le eno – dvoboj Olimpije in Jesenic. Ne glede na kategorijo tekmovanja. In tako je tudi pri kadetih. Veliki kadetski dvoboj je pripadel železarjem, o zmagovalcu pa so odločale malenkosti.        

Prvi derbi sezone je med igralce obeh ekip vnesel kar nekaj nervoze. Zato tekma ni postregla z veliko dobrega hokeja. Veliko previdnosti in dela v obrambi je bil vzrok, da je bilo obetavnih napadov manj. V prvi tretjini so bili Jeseničani za odtenek boljši nasprotnik, kar so potrdili z zadetkom, ki ga je Matic Jeklič dosegel vsega 19 sekund pred iztekom igralnega časa. Na sredi prvega dela so se morali železarji boriti 35 sekund tudi z dvema igralcema manj na ledu, vendar pritisk nasprotnika vzdržali.

V drugi tretjini so domači diktirali tempo. Jeseničani so delovali nekoliko zmedeno in so redko poskušali s streli. Olimpija pa je pritiskala in lovila izenačenje. Nik Sitar je bil edini uspešen, po samostojni akciji pa je zadel v 32. minuti, za kaj več pa je bil jeseniški vratar Anže Vavpotič previsoka ovira. Obe ekipi sta nadaljevali z disciplinirano igro in poravnani krenili v odločilno tretjino.

Očitno je pritisk derbija le nekoliko popustil, saj je bila igra v tem delu nekoliko bolj povezana in tekoča. Manj je bilo napak, podaje so bile natančnejše in tudi več pravih akcij se je odigralo. Zato je bilo tudi nekaj več zadetkov. V novo vodstvo so 48. minuti ponovno prešli Jeseničani. Matic Jeklič je vse naredil sam in poskrbel še za drugo vodstvo Jesenic. A že po šestih minutah igre je bil izid poravnan. Zadel je Luka Maver in zadnjih nekaj minut srečanja naredil zelo zanimive. Dobre štiri minute pred koncem srečanja je Matic Jeklič udaril še tretjič. S svojim tretjim zadetkom na srečanju je svojo ekipo popeljal še v tretje vodstvo. Olimpija je zato morala kreniti v lov za izenačenjem, zadnjih 40 sekund so poskušali tudi s šestim napadalcem in brez vratarja, vendar je jeseniška obramba odbila vse napade. Zmaga je tako  pripadla kadetom Jesenic.


HK Olimpija :
HD mladi Jesenice 2:3 

(0:1, 1:0, 1:2)     

Ljubljana, hala Tivoli. Gledalcev: 50. Sodniki: Tominc, Lešnjak, Miklič.    

Strelci: 0:1 Jeklič (Rekar, 20.), 1:1 Sitar, 32., 1:2 Jeklič, 48., 2:2 Maver (Zajc, 54.), 2:3 Jeklič (Krašovec, 56.)                             

Kazenske minute: Olimpija 6 (2, 2, 2), Jesenice 6 (4, 0, 2)
Streli na gol: Olimpija 29 (6,10, 13), Jesenice 28 (8, 7, 13)