22. februar 2023, Ljubljana – V 70. letu starosti je za večno zaspal in nas zapustil dolgoletni hokejski delavec Slavko Muhič, od katerega se bomo poslovili danes.

Mariborčan Slavko Muhič se je s hokejem prvič resno srečal leta 2005, ko je postal gospodar kluba iz Ledne dvorane na Taboru. Vrsto let je v tem okolju skrbel za takšne in drugačne izzive, pomagal reševati najrazličnejše zagate, sodeloval pri organizaciji mnogih svetovnih prvenstev, ki jih je gostila štajerska dvorana in še in še bi lahko naštevali. Sčasoma se je s hokejem še pobližje spoznal, saj se je kot ekonom priključil ženski ekipi Maribora, prav v slovenskem ženskem hokeju pa je pustil tudi največji pečat.

Leta 2008 je začel svojo reprezentančno kariero z risinjami, s katerimi je takrat odšel na turnir na Madžarsko. Vrsto let je bil Slavči, kot so ga poimenovala dekleta, zaradi svoje prijaznosti in srčnosti ter strokovnosti v vlogi tehničnega vodje nepogrešljiv član ženske slovenske reprezentance. Za vsakogar je našel dobro besedo, topel objem, nudil ramo za tolažbo ter rešil vsako tehnično težavo, pa če je bila ta še tako zelo zapletena.

V družbi risinj in mariborskih lisičk je nato preživel vrsto let, tekem, olimpijskih kvalifikacij in svetovnih prvenstev po vsem svetu, dokler ni reprezentantkam v slovo pomahal po Svetovnem prvenstvu leta 2017 v Južni Koreji.

Ne dolgo zatem se je kot delavec mariborskega hokejskega kluba tudi upokojil, a še naprej s hokejskim svetom ostajal v stiku kot navijač, kot največji podpornik risinj, do katerih je do konca življenja izkazoval veliko podporo, spoštovanje in srčnost.

Hvala za vse, Slavči. Močno te bomo pogrešali.