13. februar 2023, Ljubljana – Hokejska zveza Slovenije z navdušenjem pozdravlja odločitev vodstva Hokejskega kluba LedX Celje, da odda prijavo za sodelovanje v Alpski hokejski ligi (AHL) v sezoni 2023/24.

“Odločitev vodstva celjskega hokejskega kluba predstavlja velik, skoraj tektonski premik v slovenskem hokeju,” je današnjo odločitev komentiral predsednik HZS Matjaž Rakovec ter pozdravil dejstvo, da bo s tem Štajerska dobila svojega predstavnika v mednarodnem hokejskem tekmovanju. “Nastop HK LedX Celje v Alpski ligi ima, kot dolgoročen projekt vodstva kluba, nedvomno pozitiven vpliv na konkurenčnost slovenskega hokeja, saj bo tako okrepil nabor kvalitetnih igralcev v Sloveniji”, je še dejal prvi mož krovne hokejske organizacije.

“Veseli me današnja odločitev vodstva kluba. Dolgoročna želja Hokejske zveze Slovenije je ves čas bila, da se poleg Jesenic in v preteklosti tudi Olimpije, še kakšen drug slovenski klub priključi AHL,” je večerno novico iz knežjega mesta komentiral generalni sekretar HZS Dejan Kontrec, ter ob tem podaril pomen, da je to prav klub iz vzhodnega dela Slovenije. “Širitev višjega ranga tekmovanj na Štajersko vidim kot nekaj zelo pozitivnega, saj je bil višji rang hokeja doslej omejen na Ljubljano in Gorenjsko. Verjamem, da bo sodelovanje Celja v omenjenem tekmovanju prispevalo k popularizaciji hokejskega športa v tem delu Slovenije. Želimo si, da bi s tem mladi igralci dobili dobre pogoje za svoj razvoj, ljubitelji hokeja pa možnost spremljanja kvalitenega hokeja” je še dejal.