Postanite aktivni član organizacijskega odbora za Svetovno prvenstvo v hokeju na ledu, ki bo aprila v Ljubljani. Spoznajte delo reprezentanc od blizu, oglejte si prvenstvo tudi izza odra in pomagajte to prvenstvo narediti res nepozabno. Potrebujemo vas! Prijavite se in postanite prostovoljci.

Svetovno prvenstvo v hokeju na ledu 
Div I, skupina A
Ljubljana, 15.-21. april 2012

Hokejska zveza Slovenije objavlja razpis za
VOLONTERJE SP Div I, A

 

Volonterji so pomemben del organizacije vsakega večjega športnega dogodka na svetu. Za dogodke, kot bo svetovno prvenstvo Divizije I v Ljubljani, so volonterji kot ključen del uspešnega in nepozabnega športnega dogodka.

 

Volonterji se ločijo po motivaciji, prijaznosti in želji pomagati. Te kvalitete pustijo pomemben vtis na razpoloženje sodelujočih, kot tudi javno podobo prvenstva samega. Volonterji bodo v Ljubljani predstavljali duh in vizijo organizacijskega odbora svetovnega prvenstva, ki bo aprila v Ljubljani.

Pri tem pa bodo imeli volonterji, kot del organizacije, možnost prisostvovati na tekmah, biti soudeleženi v naši organizaciji, lahko bodo srečevali igralce in obiskovalce ter od blizu spoznali delo v hokejski reprezentanci.

Volonterji imajo na voljo naslednje koristi:

–         akreditacijo

–         volontersko uniformo

–         brezplačne obroke hrane in pijače

Registracija

Skrajni rok za oddaje prijav je 1. april 2012, prijave pa lahko oddate na elektronski naslov: volonterji@hzs.si. Po zaključku razpisa, vas bomo povabili na pogovor.

Možnosti volonterskega dela

Organizacijski odbor odpira različna področja za volontersko delo:

  1. 1. Delo v novinarskem središču

V sklopu Arene Stožice bo organizirano novinarsko središče, ki je baza vseh novinarjev, fotografov, snemalcev in televizijskih ekip.  Novinarji bodo z vašo pomočjo veliko lažje obveščali domačo in mednarodno javnost o prvenstvu v Ljubljani. Ekipa novinarskega središča bo pomagala vodji pri pripravi in distribuciji materialov, pomagala pri pisanju na uradno spletno stran, pri pripravi novinarskih konferenc in pri srečevanju novinarjev z igralci v t.i. mix coni.

  1. 2. Protokol

Področje protokola zajema vse slovesnosti na prvenstvu. Ekipa protokola in slovesnosti bo pomagala vodji protokola pri spremljanju VIP gostov in igralcev na slovesnosti in pomagala pri sami organizaciji slovesnosti.

 

  1. 3. VIP

VIP je prostor, kjer se bodo srečevali predstavniki moštev, organizatorji, pokrovitelji in drugi VIP gostje. Naloga volonterjev na tem delu je sprejem gostov, distribucija informacij in pomoč pri organizaciji.

 

  1. 4. Delo z reprezentancami

To je področje gostitelja ekip. Kot vodiči boste spremljali sodelujoče reprezentance skozi ves turnir, od njihovega prihoda do odhoda. To mesto zahteva izpolnitev posebnih pogojev: znanje jezika enega moštva (madžarskega, japonskega, ukrajinskega, nemškega in seveda znanje angleškega jezika) in neprestana pripravljenost na izpolnitev želja posamezne ekipe.

Vaše delo bo tudi neprestan kontakt med moštvom in organizacijskim odborom ter po potrebi prevajanje jezika moštva v slovenščino in obratno. Od vas se bo pričakovalo, da ste vljudni, prijateljski in dostopni. Prednost tega dela je, da boste od blizu spoznali kako diha hokejska reprezentanca.

  1. 5. Transport

Volonterji v transportu bodo doživeli široko paleto zanimivih nalog. Kot vozniki uradnih oseb bodo prevažali goste iz različnih koncev sveta in s tem pomembno prispevali h izvedbi turnirja. Tisti, ki boste dokazali izkušenost, boste dobili zahtevnejše naloge, ki vam jih do dal vodja transporta. Vozniki bodo prvi kontakt pomembnih tujih gostov z organizacijo prvenstva, zato se pričakuje prijaznost in ustrežljivost.

  1. 6. Tekmovalna komisija

To delo zajema vse v povezavi s tekmo – statistike, pomoč v ledeni dvorani, pomoč pri pripravi ledu, doping kontrola in servis za opremljanje garderob reprezentanc (kot je nošenje sadja, vode in ostalih stvari, ki jih bodo potrebovale ekipe).

Kot volonterji v tem delu, boste pomagali tekmovalni komisiji in skrbeli, da bodo pogoji reprezentanc kar se da dobri.

 

Registracija

Po slovarju slovenskega knjižnega jezika je volonter nekdo, ki svoje delo ponudi prostovoljno, kar pomeni, da bo vaše delo na SP Div I, sk. A odvisno od želje po delu brez plačila.

Po prijavi vas bomo povabili na pogovor, zato bodite pazljivi pri navedbi točnih podatkov. Vaša prijava in izsledki intervjuja bosta predstavljena organizacijskemu odboru.

V prijavi, ki jo boste poslali na volonterji@hzs.si navedite katero področje vas zanima.

 

Izobraževanje

Vsi izbrani volonterji boste prejeli pogodbo, ki jo boste, podpisano, morali čim prej vrniti na sedež Hokejske Zveze Slovenije. Po prejetju pogodbe vas bomo preko elektronske pošte obvestili o naslednjih korakih (datum sestanka z vodjo skupine, kdaj boste prejeli uniforme in vse ostalo).

Na sestanku vam bo vodja skupine, katere pomemben člen boste, predstavil delo in zadolžitve.

*Če želite postati volonter svetovnega prvenstva Div I, skupine A, morate biti do aprila 2012 stari vsaj 18 let.