18. marec 2019, Ljubljana – Hokejistke HK SŽ Olimpija so z minuli konec tedna končanim tekmovanjem za državno prvenstvo članic tudi uradno še tretjo sezono zapored osvojile naslov najboljših v državi.

Medtem ko so se za drugo mesto borile igralke HK Triglav Kranj in HDK Maribor – slednje so ga tudi osvojile, pa o državnih prvakinjah za sezono 2018/19 že dlje časa ni bilo posebnega dvoma, saj so varovanke glavnega trenerja Acija Ferjaniča prvenstvo zaključile brez poraza.

2019_03_09_Članice_Olimpija_podelitev (3)

Dekletom sta medalje in pokal na tekmi Alpske hokejske lige izročila predsednik HZS Matjaž Rakovec ter predsednik HK SŽ Olimpija Miha Butara, kapetanka deklet Eva Dukarič pa je na začetku tekme vrgla tudi prvi plošček.

Hokejistke Olimpije so v letošnji sezoni, okrepljene z igralkami iz drugih dveh slovenskih klubov, nastopale tudi v Elite Women’s Hockey League, kjer so merile moči z ekipami iz Avstrije, Italije, Kazahstana in Madžarske. Omenjeno tekmovanje je višjega kakovostnega ranga, kot domače prvenstvo, zato to je bilo na tekmah proti močnejšim nasprotnicam, bolj kot rezultat, v ospredju nabiranje izkušenj ter taktična in fizična priprava. Ob dejstvu, da so dekleta na teh tekmah igrale v skoraj reprezentančni postavi, bo prav slednje zelo dobrodošlo pred svetovnim prvenstvom, ki dekleta čaka že prvi teden v aprilu.

Poročilo državnega prvenstva članic