6. marec 2016, Zalog – Z zmago na tretji in odločilni tekmi finala mednarodne lige DEBL proti madžarski KMH Budapest so članice selekcije Triglav/Olimpija osvojile naslov prvakinji DEBL v sezoni 2015/16.

Na prvi tekmi v Budimpešti 20/2/2016 so naša dekleta morala priznati premoč madžarskim hokejistkam, ki so bile boljše s 7:3. Z včerajšnjo zmago na zaloškem ledu s 3:2 so slovenske hokejistke izkoristile ponujeno priložnost za vrnitev v boj za naslov prvakinj ter z današnjo zmago 7:4 le še potrdile, da si zaslužijo naslov prvakinj.

06mar2016_TriOli_Debl2016 (3)

Ne odločitev nasprotnic iz Budimpešte, da po koncu tekme zapustijo ledeno ploskev; ne vložitev pritožbe zoper sojenje s strani gostov, zaradi česar je bila predvidena slovesna podelitev pokala in medalj preložena, pa ne more spremeniti dejstva, da so bila naša dekleta boljša na obeh tekmah ta  konca tedna.

Naslov prvakinj v mednarodni ligi DEBL 2 pa so si še pred zaključkom tekmovanja ob koncu prejšnjega meseca zagotovile tudi članice HDK Maribor, ki bile v desetih tekmah sezone boljše od vseh petih avstrijskih ekip, ki sodelujejo v omenjenem tekmovanju.

2016_02_15-DEBL2

Odlični rezultati slovenskih hokejistk so dobra popotnica pred Svetovnim prvenstvom Divizije II Skupine A na Bledu, do katerega nas loči še manj kot en mesec. Risinje se bodo v blejski Ledeni dvorani od 2. do 8. aprila 2016 pomerile z reprezentancami Hrvaške, Južne Koreje, Poljske, Severne Koreje in Velike Britanije.