28. marec 2017, Ljubljana – Zmagovalke državnega prvenstva članic v sezoni 2016/17 so bile znane že nekaj časa pred zaključkom tekmovanja, saj dekleta treh slovenskih ženskih ekip ne igrajo končnice. A zato veselje v ekipi HK Olimpija ob osvojitvi prvega naslova državnih prvakinj ni bilo nič manjše. Zmajčice so na ledeni ploskvi dominirale celotno sezono, zmagale na vseh devetih tekmah in tako več kot upravičile naziv najboljših v državi.

Sicer pa je letošnje državno prvenstvo potekalo v nekoliko spremenjenih okoliščinah, saj smo že na začetku sezone po klubih videli dokaj spremenjeno igralsko zasedbo.

Ljubljanske igralke so se okrepile z reprezentančno kapetanko Pio Pren, ki se je po nekaj letih igranja v tujini vrnila v Slovenijo.

Kranjčanke so sezono začele v zelo pomlajeni zasedbi, saj se je par izkušenejših igralk odločilo za zaključek igralske kariere, obenem pa je ob koncu lanske sezone v klub prišlo nekaj mladih igralk, vključno z novo vratarko, ki bodo v prihodnjih letih šele pridobivale kilometrino na ledu.

Tudi na drugi strani Slovenije, v štajerski prestolnici, se počasi v ospredje prebijajo nekatere mlajše igralke, ki bodo skupaj z ostalimi lisičkami morale zapolniti vrzel, ki bo nastala z odhodom prve strelke ekipe Sare Confidenti na študij v Kanado.

Skratka, tudi prihodnje leto se nam obeta zanimiva sezona.

Končno poročilo HZS o državnem prvenstvu članic