25. marec 2018, Zalog pri Ljubljani – Branilke naslova državnih prvakinj, hokejistke HK SŽ Olimpija, so na desetih tekmah letošnje sezone ponovile uspeh iz lanskega leta in brez poraza ponovno osvojile naslov najboljših v državi. Hokejistke HK ECE Celje, ki so po večletnem premoru ponovno nastopile v državnem prvenstvu, so osvojile drugo mesto, tretje pa so bile igralke HK Triglav Kranj.

Ob dejstvu, da je slovenski ženski hokej skoncentriran na tri slovenske hokejske klube z žensko selekcijo – HK ECE Celje, HK SŽ Olimpija in HK Triglav Kranj, članice v državnem prvenstvu ne igrajo klasične končnice, tako da o prvakinjah že nekaj časa ni bilo dvoma. Kljub temu varovanke trenerja Franca “Acija” Ferjaniča, katerim se je med letom na treningih v Zalogu pridružilo kar nekaj novih igralk, svoje naloge niso vzele zlahka in so iz tekme v tekmo nadgrajevale svojo igro ter prvenstvo varno pripeljale do konca.

V knežjem mestu so pred začetkom sezone na noge postavili novo moštvo, ki je ob trdem delu in podpori zagovornikov ženskega hokeja v Celju zraslo v pravo ekipo. Medtem je tudi v Kranju viden napredek dela skozi celo leto, še najbolj izrazito pri mlajših igralkah, ki so po odhodu ali zaključku kariere nekaterih izkušenejših igralk, stopile v ospredje in prevzele večjo odgovornost na ledu.

V prihodnji sezoni si gre želeti, da bi obstoječi klubi nadaljevali z dobrim delom in krepili svojo igralsko bazo; še posebej pa bi bilo dobrodošlo, če bi se za oblikovanje ženske selekcije odločil še kateri izmed slovenskih hokejskih klubov.

Dekleta iz vseh treh slovenskih klubov pa se bodo že danes zbrala v Mariboru na pripravah pred svetovnim prvenstvom, ki bo od 31. marca do 6. aprila potekalo v štajerski prestolnici.

Končno poročilo HZS o državnem prvenstvu članic