Jeseničani so pričeli s tekmami v državnem prvenstvu. Prvi preizkus je čakal najmlajše. V kategoriji mlajših dečkov so se mali jeseniški hokejisti spoprijeli z vrstniki iz Maribora. Dvoboj je gostila mariborska ledna dvorana, le dan kasneje pa so se na istem prizorišču pomerili še mariborska in jeseniška ekipa mladincev. Uspeh je bil deljen.

HD mladi Jesenice v novi sezoni državnega prvenstva mlajših dečkov nastopajo z dvema ekipama. Ekipa A, ki tudi brani naslov državnega prvaka v tej kategoriji, je bila v prvem krogu prosta, krstni nastop v Mariboru pa je čakal mlajšo in manj izkušeno ekipo B. Maribor je mlajšo jeseniško ekipo premagal z lepo prednostjo, kar pa ne pomeni, da je imel lahko delo. Začetno preverjanje moči ni prineslo nobene izrazite prednosti, nato pa so domači izkoristili nekaj priložnosti po hitrih akcijah in do konca prve tretjine naredili kar veliko razliko. V drugi tretjini so mladi Jeseničani odgovorili z učinkovito igro in pred odločilnim delom zaostajali le za zadetek. Morda je bilo preveč napadalne želje pri gostih vzrok, da so domači hitro stvari vrnili na svoje mesto in tekmo prepričljivo slavili.

Izid srečanja mlajših dečkov:

 


HDK Maribor – HD Mladi Jesenice B 9:4 (5:1, 0:3, 4:0)


 

Le dan kasneje so se med seboj pomerili še mladinci Jesenic in Maribora. Gorenjci so srečanje pričeli nekoliko bolje, vendar so domači prvi resneje zapretili, izid pa se ni spremenil. Napadi domačih so Jeseničane prebudili. V nadaljevanju so odigrali bolj odločno in bolj zbrano. Lisjaku so v obrambnih nalogah dvakrat storili prekršek in gostom ponudili priložnost v power playu. Jalova prednost Jesenic ni prinesla spremembe izida vse do konca prvih 20. minut.

V drugo tretjino so Jeseničani vstopili agresivneje, nasprotnika pa napadali že pred njihovim golom. Taka igra bi lahko kaj hitro prinesla spremembo izida, vendar so bili napadalci Jesenic premalo natančni. Po uspešno odbitih napadih lisjakov ob power playu je sledila popolna ofenziva proti vratom Maribora. Kljub številnim izdelanim akcijam, je prvi zadetek padel po samostojnem prodoru in natančnem strelu s polrazdalje, strelec pa je bil Vid Hribljan. V novem domačem power playu, ki je sledil, so bili mariborski lisjaki sila nevarni, izkazal pa se je jeseniški čuvaj mreže Grega Vilman in njegovi branilci, ki so ploščku preprečili pot čez golovo črto. Temu so sledile štiri učinkovite minute Jesenic. V tem obdobju so železarji zadeli kar štirikrat in srečanje praktično odločili v svoj prid.

Kljub visokemu vodstvu so Jeseničani tudi v zadnji tretjini več napadali, po hitrem protinapadu pa so domači, preko Tadeja Kelca, izid znižali. Železarji so v nadaljevanju delovali zmedeno, domači pa so to izkoristili v dveh novih priložnostih ob igralcu ali dveh več. Kljub temu vodstva Jesenic niso mogli ogroziti, ki so zasluženo slavili prvo zmago v sezoni.

Izid srečanja mladincev:


HDK Maribor :
HD mladi Jesenice 3:5

(0:0, 0:5, 3:0)    

Maribor, ledna dvorana. Gledalcev: 52. Sodniki: Jeram, Rojko, Kastelic.              

Strelci: 0:1 Hribljan (Bizalj, 27.), 0:2 Čamdžić (Stan, Krašovec, 36.), 0:3 Hribljan (Bizalj, Podrekar, 37.), 0:4 Bizalj (Podrekar, Hribljan, 39.), 0:5 Török (Hadžič, Jazbec, 39.), 1:5 Kelc, 48., 2:5 Vinčenc (Kelc, 58., PP1), 3:5 Vinčenc (Kelc, Nemeček, 60., PP2)     

Kazenske minute: Maribor 6 (4, 0, 2), Jesenice 12 (0, 4, 8)          
Streli na gol: Maribor 17 (4, 4, 9), Jesenice 40 (12, 19, 9)