Znan je razpored državnega prvenstva v hokeju na ledu za sezono 2014/15. V njem bo nastopilo sedem ekip. Tekmovanje se bo začelo v soboto, 20. septembra, državni prvak pa bo znan najkasneje v soboto, 18. aprila.

Z 20. septembrom se začenja državno prvenstvo v hokeju na ledu, v katerem bo nastopilo sedem moštev. V rednem delu bodo ekipe igrale po dvokrožnem ligaškem sistemu, vsako moštvo igra proti nasprotniku doma in v gosteh. Redni del traja med 20. septembrom 2014 in 7. februarjem 2015.

Klubom, ki nastopajo v mednarodnem tekmovanju INL, tekme med slovenskimi klubi štejejo za DP članov. HDD Telemach Olimpija (v tekmovanju EBEL) in HDK Maribor odigrata po dve tekmi z vsakim slovenskim klubom v INL. Maribor bo odigral eno tekmo doma in eno na tujem, Olimpija pa obe v gosteh (po dogovoru).

V rednem delu tekmovanja, kakor tudi v celotnem tekmovanju, moštva na vsaki tekmi igrajo do zmage. V primeru neodločenega rezultata po 60 minutah tekme, se igra podaljšek pet minut oz. do zadetka s po štirimi igralci v polju in vratarjem, na kar se izvajajo kazenski streli: prva serija po tri kazenske strele izmenično, nato po potrebi po en kazenski strel izmenično do zmage.

Za zmago po 60 minutah igre moštvo dobi tri točke, za zmago v podaljšku oz. po kazenskih strelih dve točki, za poraz v podaljšku oz. po kazenskih strelih eno točko, za poraz po 60 minutah igre nič točk.

V končnico se uvrstijo prve štiri ekipe po rednem delu tekmovanja. Polfinale se igra na dve zmagi, finale pa na tri zmage. Na odločilnih tekmah končnice, to je na drugi oz. tretji tekmi polfinala ter po drugi zmagi na tekmah finala, se ob neodločenem rezultatu po 60 minutah igra podaljšek (4 igralci v polju in vratar) do ”zlatega gola”, oz. 20 minut. V primeru, da v 20. minutah ni gola, se igra novi podaljšek do ”zlatega gola”, oz. 20 minut in tako naprej.

CELOTEN RAZPORED PRVENSTVA IMATE NA VOLJO NA SPODNJI POVEZAVI:

DP članov 14 15 sistem in razpored novi